Zaterdag 4 juli: Avondwandeling kasteel Terworm Heerlen

Kasteel Terworm is het middelpunt van een wondermooie, verborgen plek buiten Heerlen. Verscholen tussen de bosschages aan de loop van de glinsterende Geleenbeek rijst dit elegante kasteel op te midden van de adembenemende Franse Rococotuin. Je kunt hier koffie drinken in de meest schilderachtige omgeving. Hou je meer van ruwe ruïnes, met dikke, brokkelende muren tussen het wuivende hoge gras?De wandelroute leiden je ook langs de ruïne van kasteel Eyckholt.  Na afloop kunnen we bij of bij kasteel Terworm of bij hotel van der Valk wat gaan drinken. Rekeninghoudend met de regeld van het RIVM.

Zondag 5 juli: Brunch in Terwinselen

Vandaag gaan we brunchen bij Marco en Debora in de achtertuin. Dit omdat door Corona in een restaurant samen brunchen momenteel lastig is. We zullen 4 tafels met ieder 4 stoelen in onze ruime tuin plaatsen zodat er onderling voldoende afstand gehouden kan worden. We gaan ervan uit dat iedereen zich hier zo goed mogelijk aan probeert te houden ! Onze tuin is via achterom te bereiken dus men hoeft niet door het huis. Alleen bij toiletbezoek kan er naar binnen gegaan te worden. Onze honden zullen binnen in de woonkamer blijven waardoor ook mensen met een hondenallergie of -angst zich zonder problemen kunnen aanmelden.

Zaterdag 11 juli: Midgetgolf Stein

Vandaag hopen we op mooi weer terwijl een een gezellig potje midgetgolf spelen bij Hole 19 in Stein.

Na afloop zullen we moeten kijken wat mogelijk is qua samen wat drinken en eten i.v.m. de dan geldende Corona-regels

Zaterdag 11 juli: Stappen Sittard

Na 1 juli zijn er weer meer mogelijkheden op stapgebied. Fijn om dit weer op te pakken. De hele markt is sinds de Coronacrisis omgetoverd tot een groot terras. Er is heel veel plek gecreëerd. Vanavond treffen we elkaar op de markt in Sittard om daarna gezellig een drankje te doen. Even relaxen, afschakelen en bijkletsen over van alles en nog wat.

We bekijken ter plekke op welk terras we kunnen zitten.

Zondag 12 juli: Wandeling te Sittard/Kollenberg met na afloop ijsje eten

We hebben vandaag gekozen voor een wandeling in de omgeving van Sittard. Het is verrassend hoe mooi het gebied rondom de Kollenberg is, je waant je echt in het Heuvelland. We vertrekken vanaf de parkeerplaats bij de Putstraat en lopen naar de schilderachtige Lahrhof. Van daaruit lopen we richting de Duitse grens. Via de Duitse grens lopen we naar de Kollenberg. Hier hebben we een mooi uitzicht op de wijde omgeving. Vanuit de Kollenberg lopen wie langs Watersley naar de Windraak. Via de Windrakerberg lopen we weer terug richting Sittard en de Kollenberg. 

Na afloop kunnen we een ijsje eten bij een van de ijssalons in Sittard.

 

Zaterdag 18 juli: Kajakken op de Limburgse grensmaas

We varen door prachtige natuurgebieden inclusief stroomversnellingen. Vaartijd circa 2 uur, afhankelijk van stroming en weersomstandigheden, goede parkeermogelijkheden.  Vanaf het eindpunt wandelen we in ongeveer 45 minuten terug naar het beginpunt.

Nieuwe regels van het RIVM:

- Mondkapjes op tijdens uitleg voor de kajaktocht, tijdens tocht hoeft deze niet worden gedragen. ( zelf meenemen !)

- Geen toilet aanwezig op locatie dus zorg dat je thuis nog even gebruik hiervan maakt.

Zondag 19 juli: Lunch en bezoek Slot Schaesberg

Deze zondagmiddag beginnen we met een lunch in brasserie Hoeve 1650, een horeca locatie met uitzicht op het historische slot Schaesberg. Bij Hoeve 1650 kan genoten worden van dranken, spijzen & heerlijkheden van de chef, zowel binnen als buiten op het royale terras. Er zal rekening gehouden worden met de dan geldende regels van het RIVM. Onze lunch bestaat uit een kopje soep, daarna 2 broodjes naar keuze per persoon. (broodjes belegd met kaas, ham, Salami, eiersalade en tonijnsalade.Soep: Keuze uit tomatensoep of soep van de week) en 2 non-alcoholische drankjes.

Daarna kunnen we een bezoek brengen aan Slot Schaesberg. Dit slot wordt in de aankomende jaren langzaam herbouwd tot zijn vroegere staat. Het slot is omringd door 5 hectare parktuin.

Slot Schaesberg heeft een rijke geschiedenis en zorgt voor veel sociale initiatieven. Bij de herbouw worden re-integranten voorbereid op hun terugkeer naar de arbeidsmarkt. Daarnaast werken er maar liefst 70 vrijwilligers die stuk voor stuk hun passie toonbaar maken voor dit project. Door de unieke omstandigheden zorgt deze locatie voor een frisse blik.

Zaterdag 25 juli: Groenten bij Roos

Vorig jaar heel goed bevallen dus vandaag weer op het programma. We krijgen weer een 3 gangenmenu zonder vlees. Vanuit een passie voorgezond en lekker eten is het restaurant ‘Groenten van Roos’ ontstaan in het centrum van Sittard. Etendat zo lekker is, dat je eventjes vergeet dat het ook enorm gezond is. PUUR EN (H)EERLIJK. Deproducten die in dit restaurant gebruikt worden zijn biologisch. Alle gerechten worden zelf gemaakt ener worden dus geen kunstmatige stoffen aan toegevoegd. Daarnaast zijn alle gerechten gluten- enlactosevrij en vrij van geraffineerde suikers en volledig plantaardig en veganistisch. We gaan dus vegetarisch eten.

IVM Corona kunnen we met maximaal 9 personen bj Roos terecht. Er zijn geen andere gasten als we met 9 personen komen. Zij zorgt dat de tafels opgesteld zijn volgens de regels van het RIVM.

Zondag 26 juli: Wandeling Borgharen – Itteren - Borgharen

De dorpen Borgharen en Itteren zijn bekend door de overstromingen van de Maas.

We wandelen over rustige weggetjes langs het Julianakanaal naar de rand van Itteren. Via smalle paadjes en een wandeling over een gedeelte van de dijk komen we in de oude kern van Itteren waar we kunnen pauzeren bij Hoeve Brigida voor lekker ijs of een stuk vlaai. Op de terugweg wandelen wij via een leuk steegje langs de Maas en komen uit in een groot struingebied waar wij langs de Maas terug wandelen naar Borgharen.

Zaterdag 1 augustus: Wokken in Hoensbroek

Niet mokken, maar lekker wokken. Deze uitspraak bestaat al jaren, maar doet het nog steeds goed bij

de mensen. In dit restaurant is het mogelijk om nog te wokken “oude stijl”dus onbeperkt genieten van de wok en grilplaat. We kunnen 2 uur onbeperkt genieten van culinaire gerechten. De wok zorgt dat we op een Coronoa-veilige manier volgens de geldende regels aan tafel kunnen zitten

Zondag 2 augustus: Boerengolf

De eerste Zuidlimburgse 10 holes boerengolfbaan op het mooiste plekje en het mooiste uitzicht van Limburg.... Cottessen Geuldal: Hoe speel je Boerengolf? 

Op de baan spelen een even aantal groepen tegen elkaar van steeds max. 5 personen per groep. Groep 1 slaat de bal vanaf het afslag punt en vervolgens groep 2. Het team waarvan de bal dan het verst van de put verwijderd is, is vervolgens aan slag. Twee groepen lopen zo gezamenlijk de holes, gedurende de hele duur van het spel. Binnen een groep slaat men om de beurt. Een hole is gemaakt als de bal in de emmer is geslagen. Vervolgens vandaaruit  op naar de volgende hole. Op het wedstrijdformulier worden de namen van de groepsleden en het aantal slagen per hole ingevuld.  Onze boerengolfbaan bestaat uit 10 holes met een lengte van gemiddeld 50- 150 meter per hole. Een hole bestaat uit een afslagpunt en het eindpunt, ‘de put’, De duur van het spel is ongeveer 2 uur.

Na afloop genieten we nog na van een kopje koffie / thee met vlaai.

Zaterdag 8 augustus:

Je kent dit gevoel vast: je voetjes in het gras, frisse zonnestralen op je snoet, de geur van de zomer, fluitende vogeltjes om je heen. Vind jij het ook zo fijn om even de drukte van de stad te ontvluchten en de natuur in te gaan? En lekker te genieten van een picknick? Je hoeft niet ver hoor! Je vindt dit alle-maal zo dichtbij, in het Sint Pieterse natuurgebied, aan de rand van het bruisende Maastricht.

PickNick brunchen: een Bijzondere knapzak (die tevens fungeert als picknick-deken), wandelroute van 7 km, ons Bijzonder brood, rijkelijk belegd, plakje zoet, frisse salade, huisgemaakte limonade (vegeta-risch en veganistisch te bestellen. Geef dit bij aanmelden duidelijk aan !)

Zondag 9 augustus: Boottocht “Maaskernentoer” en bezoek Thorn

Beleef het rondje langs maasparels, zoals het witte stadje Thorn, het maasstadje Wessem en het havenplaatsje Maasbracht. Tijdens deze rondvaart over de Grensmaas en de zuidelijke Maasplassen ontdekken we de enorme hoeveelheid water en ongerepte natuur. Misschien vangen we onderweg zelfs een blik op van een Koninkpaard of een Galloway... Daarnaast maken we kennis met de Maasbrachter haven, die zich mag rekenen tot een van de grootste binnenvaarthavens van Europa!  De boottocht met retourreis duurt ca. 2 uur. Bij terugkomst in Thorn kunnen we nog een rondje door dit mooie witte stadje maken en hopelijk ergens op een terrasje neerstrijken.

Zaterdag 15 augustus: BBQ bij de Paradijsvogels: alleen voor leden

Op deze prachtige locatie in het mooie heuvelland gaan we genieten van een BBQ gratis aangeboden

door de vereniging aan de leden. Deze activiteit is dan ook alleen toegankelijk voor leden. We kunnen

eerst een wandeling maken zodat we daarna goed honger hebben. Bij slecht weer, is een overdekte maar wel buiten-ruimte beschikbaar. Er is voldoende parkeergelegenheid op de zomerparkeerplaats. Er is vlees, vis en vegetarisch mogelijk (vegetarisch wel vantevoren aangeven) Er zijn salades, stokbrood, fruit.Alles wat bij een goede bbq hoort.

Deze locatie is aangepast aan de huidige Corona-maatregelen dus er zal voldoende ruimte zijn om ons allemaal te plaatsen.

Zondag 16 augustus: GPS speurtocht De kabbelende Geul

Vanaf de Geulhof in Mechelen wordt een prachtige GPS speurtocht gelopen van 5 km.

De GPS speurtocht voert langs de Geul en door het pittoreske dorpje Mechelen. Een prachtige en verrassende tocht door het glooiende landschap. Onderweg kun je ook zo maar een kudde koeien tegen komen, de koeien zijn aan wandelaars gewend, je kunt er gewoon langs lopen tijdens de GPS speurtocht.

Zaterdag 22 augustus: Terrasje Heerlen

Vandaag gaan we een terrasje pikken in Heerlen. Het Pancratiusplein is door de Corona-maatregelen flink uitgebreid. We gaan gezellig ergens wat drinken en we zienwel hoe lang we in welk café blijven. Ideaal om eens lekker bij te kletsen over wat je allemaal gedaanhebt de laatste tijd of om gewoon even af te schakelen na een week hard werken.

Zondag 23 augustus: Brunch kasteel Doenrade

Verscholen in de natuur tussen de Limburgse bossen en landerijen ligt Kasteel Doenrade. Het historische kasteel, dat gebouwd is in de twaalfde eeuw, behoort tot de oudste kastelen van Limburg. Hier gaan we genieten van een uitgebreide broodjeslunch bestaande uit dagverse soep, vers afgebakken broodjes, kaas- en vleeswaren, zoet beleg, frisse salades en onbeperkt koffie, thee, melk en vruchtensap.

Zaterdag 29 augustus: Horse Lovers Fun (Paardrijden)

Vorig jaar een succes dus daarom dit jaar weer: Keiheuvel: Een ongerept stukje natuurlijke rust: Het domein Keiheuvel is gelegen in het hartje van deKempen, temidden van een uitgestrekte groene oase met zijn 108 ha unieke duinen en bossen. Daarvan zijn 60 ha beschermd natuurgebied omdat er zo’n waardevolle planten en dieren opgroeien enbloeien. Paardrijden geschikt voor zowel ervaren als voor onervaren ruiters.

Doe makkelijke kleding aan die niet schuurt en stevige schoenen. Eigen cap meenemen ! (fietshelm voldoet ook) IVM Corona mag er geen materiaal uitgeleend worden. En het allerbelangrijkste is goede zin (een zonnetje is mee genomen).Een regenjas bij regenweer is ook geen overbodige luxe natuurlijk.

Zondag 30 augustus: wandelen

De wandeling van deze zondagmiddag gaat door de Teverenerheide. Er is geen horeca onderweg dus zorg voldoende drinken en eventueel eten.

Zaterdag 5 september: Avondje Maastricht incl. wandeling

Vanavond de hoofdstad van Limburg op het programma. We maken een wandeling en zoeken dan een terrasje op.

Zondag 6 september: High tea

Gun jezelf een heerlijke vers gemaakte echte English High Tea. Di’sSweets&Chocolates-lunchroom bereidt alles vers. Gezellig even kletsen terwijl je samen in een gezellige “feel-at-home” sfeer geniet. Je krijgt: hartig: 2x sandwich vis en vlees, 2x wraps vis en vlees, 2x koude saladehapjes, 3x warme ovenhapjes; scones : 1 met rozijnen,1 gewone clotted cream jam aardbei; zoete hapjes: 1x brownie vers uit de oven,1x applepie home made,1x lemoncurd in glas homemade of 1x trifle met rood fruit (wisselt),1x macaron,1x mini cupcake met topping en uiteraard onbeperkt thee. Lust je geen vis? Dan is er vast wel iemand die zijn sandwich of wrap met je wil ruilen

Zaterdag 12 september: E- Chopper rijden

Naar een idee van Nicole Hünen maken we vandaag een prachtige toer van 3 uur met elektrisch aangedreven choppers. Ervaar de prachtige omgeving van Swalmen, Roermond, Beesel en/of Reuver en geniet van de rust. Je bent verzekerd van een leuk en duurzaam uitje. Op dit moment hebben we een

optie om er 10 te huren. Als er meer interesse is bekijken we of er meer kunnen krijgen.

Zondag 13 september: Streetart Heerlen

Te voet door de 'betonnen' jungle van Heerlen. Tijdens deze rondleiding nemen de organisatoren de meest bijzondere plekjes mee die het centrum kent. De street art cultuur, de making off en wie zit er achter de muurschilderingen komen o.a. aan bod.

- Wandeling van 1,5 uur door het centrum van Heerlen

- Ongeveer 15 muurschilderingen komen aan bod

- Prijs per groep € 80,-

* Per pers. extra is het € 5,- meer (met een maximale groepsgrootte van 20 personen).

Zaterdag 19 september: Algemene Ledenvergadering

Om 19:30 starten we met de ALV. Agendapunten voor de ALV waarover je meer wilt weten kun je

voor 12september insturen naar secretaris@avzl.nl en/of voorzitter@avzl.nl. Je agendapunt(en) kun je tot één dag voor de ALV annuleren. Nieuwe agendapunten worden tijdens de ALV niet in behandeling genomen. Vanavond wordt er gestemd over een nieuwe voorzitter. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, maar wil je wel je stem willen uitbrengen, kun je een machtiging afgeven via de secretaris.

Deze ledenvergadering is alleen toegankelijk voor betalende leden, niet voor aspirant-leden of introducés.

Zondag 20 september: Qraker

Qraker is een uitdagend spel waarbij we de hersenen flink laten kraken. Aan de hand van een interactieve kaart gaan we op zoek naar foto locaties in het centrum van Maastricht. Tijdens het spel leg je zo'n 3 tot 5 kilometer af en in totaal ben je 2 tot 2,5 uur aan het spelen. Al speurend met de SpellenApp (hiervoor gebruiken we onze eigen mobiele telefoon) gaan we op zoek naar foto hotspots. Elke juist gevonden hotspot brengt ons verder in het spel. Tijdens het spel lossen we twee rode draad raadsels op. De twee raadsels geven voldoende aanwijzingen om een eind challenge te kraken. Qraker is een interactief puzzel spel dat de die-hard puzzelaars zeker aan zal spreken

Zaterdag 26 september: Koetsentocht door de Kempense Natuur

Een mooie koetsentocht door het mooie landschap. Vanuit een comfortabele koets beleef je alles mee van de eerste rij. Genieten van de natuur, zonder die te verstoren: dat willen de mensen van De Achelse koetsier mogelijk maken voor iedereen! Hun paarden nemen je mee naar onontdekte plekjes waar je met de auto nooit zou komen.

Je persoonlijke koetsier vertelt onderweg leuke verhalen over de streek. Samen maken we er een gezellige dag van, genietend van de eindeloze rust in een groene omgeving. De koetsen zijn voorzien van alle zitcomfort en speciaal gemaakt voor langere toeristische ritten. Het zijn géén huifkarren. Ook het tempo ligt anders: geregeld draven we eens een eindje weg, wat zorgt voor een heel andere beleving. Duur ongeveer 2 uur.

Alle koetstochten vertrekken op de locatie aan de Zarenweg. Hier is voldoende parkeergelegenheid. Binnen is er mogelijkheid tot toiletbezoek. Voor we vertrekken, maken we kennis met de koetsier en de paarden.

Neem zelf een knapzak mee voor onderweg en goede kleding en schoeisel.

Let Op: bij regenweer gaat deze activiteit door, bij extreem weer vervalt deze en krijgen we het bedrag terug. Bedrag moet gestort worden op de AVZL bankrekening, niet betaald betekent geen plaats.

Let ook op als men plots niet kan is er geen geld terug garantie.

Er dient 2 dagen NA de sluitingsdatum betaald te worden, dan weet ik hoeveel deelnemers ermee gaan en worden de kosten gedeeld door de aantal deelnemers. Het te betalen bedrag wordt dan aan de deelnemers doorgegeven.

Zondag 27 september: Wandeling Itteren-Maastricht

Vandaag een makkelijke wandeling zonder veel hoogteverschillen. We starten in Itteren en steken het Julianakanaal over. Daarna lopen we langs kasteel Meerssenhoven en wandelen we door het kas-teelpark. Daarvandaan lopen we naar Buitengoed Vaeshartelt, waar we ook door een kasteelpark wandelen. Via buurtschap Weert lopen we terug naar Itteren en daarbij passeren we akkers en lopen een stuk langs de Geul.

Zaterdag 10 oktober: Kennismakingsactiviteit Bowlen

We gaan een balletje gooien van 20:00 uur tot 22:00 uur Ten tijde van het maken van het IB waren de meeste bowlingcentra nog niet beschikbaar voor reservering. Wel bij Bowlo, die alles aangepast hebben aan de Corona-maatregelen. Dit betekent dat maar maximaal 4 personen per baan zijn en er om en om een baan wordt vrijgelaten. Het zal dan ook een andere sfeer zijn dan normaal maar we maken het samen toch wel gezellig. InBowlo zijn 20 moderne witte glowbanen geïnstalleerd, met een nieuwe innoverende techniek, waarbijde witte bowlingbanen middels duurzame LED-verlichting aangelicht worden. De mogelijke kleurvariaties en show elementen tijdens het spel zorgen voor een bijzondere interactie met de bezoekers eneen onvergetelijk bowlinguitje!