Zaterdag 16 mei Wandeling Geulle-Elsloo

Ah! Fijn! Na 2 maanden van gedisciplineerd thuis zitten mogen we weer voorzichtig wat sociale activiteiten ondernemen, ook bij AVZL zoals vanmiddag een mooie en vlakke wandeling van bijna 9 km. Vanuit het gehucht Moorveld lopen we richting Catsop en daarna naar het historische gedeelte van Elsloo en via gehuchten als Broekhoven, Snijdersberg en Hussenberg weer terug naar het beginpunt. Vergeet niet, als je daar behoefte aan hebt, om wat te eten en drinken mee te nemen want we kunnen nog niet gaan pauzeren bij een horecagelegenheid. Onderweg zijn er wel mooie plekjes om te pauzeren met uitzicht over het Maasdal.

Zondag 17 mei: wandeling Nuth

Na een tijd van thuiszitten is het goed om weer de draad op te pakken met wandelen.Dat zal voor ieder van ons weer wennen zijn maar ook weer fijn om je medeleden van de vereniging weer te zien. Deze wandeling zal ons leiden door de mooiste plekjes van Nuth en omstreken.Er valt genoeg te genieten.Tijdens deze wandeling zullen we rekening moeten houden met de regels van het RIVM. DUS 1,5 METER AFSTAND .Ook is het verstandig om zelf eten en drinken mee te nemen aangezien de horeca is gesloten. Hopend op een hele mooie middag

Zaterdag 23 mei: wandeling Vijlenerbos

Wandeling met forse hoogteverschillen door Vijlerbos en uitzicht op Geuldal.

Zondag 24 mei: wandeling Mustergeleen

We hebben vandaag gekozen voor een wandeling in de omgeving van Munstergeleen. We vertrekken vanaf de H. Pancratiuskerk midden in het dorp en wandelen naar de schilderachtige Pater Karelkapel. Van daaruit lopen we door het mooie Geleenbeekdal naar Daniken. In Daniken komen we in een bosrijk gebieden hebben we een klim in het Danikerbos. Na het Danikerbos lopen we via landelijke weggetjes richting Puth. Vanuit Puth gaan we via het buitengebied terug naar Munstergeleen.

Zaterdag 30 mei: wandeling Roggel

Een mooie wandeling startend in Roggel. Loop gezellig mee op deze AVZL-wandeling, nu dat het eindelijk weer mag / kan. Denk aan eigen drinken / eten mee nemen als je dit wil. Horecagelegenheden zijn nog gesloten.

Maandag 1 juni: Pinkstermaandagwandeling ‘’Kerkrade Rundum Merkstein”

Wandeling Kerkrade – Rundum Merkstein: Deze route is onderdeel van de zogenaamde Euroderoutes. Je ontdekt o.a. het Grube Adolfpark met een prachtig uitzicht vanaf de berg, de waterburcht Rimburg en de Uebach. De wandeling start in Rimburg.

Zaterdag 6 juni: Kastelentocht met mini high tea to go

Landgoed Kasteel Limbricht heeft een uitgebreidere tocht uitgezet voor jong en oud. Bij de kastelentocht kiezen we de route van ongeveer 7 km die ons langs een aantal prachtige kastelen zal leiden. Vooraf ontvangen we op Landgoed Kasteel Limbricht een coffee/tea to-go én een mini high-tea voor onderweg met mini-sandwiches, zoetigheden, wraps en een flesje water.

Zondag 7 juni: Wandeling op de Sint Pietersberg in Maastricht

Deze wandeling volgt grotendeels de 'Rode Route' van Natuurmonumenten, waarbij we een stukje afsnijden om de grens met België niet over te steken. Onderweg passeren we het ruim 300 jaar oude Fort Sint Pieter, de 40 meter diepe ENCI groeve, de Maas en diverse mooie heuveldalen.

De wandeling heeft enkele steile beklimmingen en afdalingen, over een lengte van 7 tot 8 km maken we een hoogteverschil van ca. 70 meter door. Een goede conditie is dus wenselijk. Horeca langs de route is beperkt open en vanwege regelgeving rondom het coronavirus alleen op basis van reservering toegankelijk. Het is dus raadzaam zelf voldoende eten en drinken mee te nemen.

Zondag 14 juni: ijsje eten met kleine wandeling

Vandaag hopen we op lekker weer als we een ijsje gaan eten bij Boscafé la Diligence. Ze hebben heerlijk ijs en wraps met vers fruit (aardbeien)   Afhankelijk van de omstandigheden eten we dit op het terras op of lopen naar de parkeerplaats om daar op gepaste afstand van onze lekkernijen te genieten.

Als iedereen het op heeft, lopen we een kleine wandeling van een km of 3 - 4 zodat ook de minder geoefende wandelaar mee kan gaan. (wandelafstand in overleg met de aanwezige leden, kan ook langer indien gewenst)  Dit alles doen we natuurlijk met in acht neming van de regels van het RIVM.

Vrijdag 19 juni: Avondwandeling Puth

Op deze hopelijk zomerse avond een mooie avondwandeling vanuit Puth.Vanavond lopen we een route die voor iedereen goed te doen is en die ons laat zien wat moeder natuur ons te bieden heeft in deze streek.We zullen genieten van holle wegen,bos en vergezichten en onverwachte momenten.

Zaterdag 20 juni: Wandelen met alpaca's

Vandaag gaan we wandelen met alpaca's. Deze dieren worden ook wel berglama's genoemd. Eerst krijgen we wat uitleg over deze dieren. Daarna krijgen de alpaca's een riem om en gaan we met ze wandelen. Als we met minstens 10 personen zijn, krijgen we alleen met A.V.Z.L.-ers een wandeling. Bij minder dan 10 personen gaan we samen met andere mensen wandelen. Er gaan per groep maximaal 4 alpaca's mee en een begeleider. Onderweg worden de alpaca's gewisseld zodat iedereen met ze kan wandelen. De wandeling duurt ongeveer 1 uur. Na de wandeling kunnen we onder het genot van een kopje koffie of thee nog kennismaken met de andere alpaca's van Alpaca Mountain. Misschien hebben we geluk en zijn er kleintjes geboren.

Zaterdag 27 juni: Fietsen door de bomen

Fietsen door de Bomen in het Pijnven in Hechtel-Eksel is een iconische fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen in Bosland. De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter en maar liefst 700 meter lang, stijgt geleidelijk (3-4%) tot 10 meter hoogte. Door het prach-tige Bosland zo spectaculair te ontsluiten, kunnen bezoekers deze natuur op een heel bijzondere ma-nier beleven. De fietstocht zal voornamelijk vlak zijn en zo’n 30-40 km lang zijn. Laat je verrassen door een mooi stukje natuur van Vlaanderen. De fietsbrug is daar slechts een onderdeel van. Het is mogelijk om een fiets te huren. Geef dit bij het aanmelden door.

Zondag 28 juni: Kennismakingswandeling Schimmert-Houthem

We beginnen de middag met een (voor leden gratis) kopje koffie/ thee met een lekker stukje vlaai. Dit wordt door Brasserie Bie Ein op een Corona-goedgekeurde manier aan ons geserveerd. ( met voldoende ruimte tussen iedereen volgens de regels van het RIVM)

Als we dit op hebben, maken we een heuvelachtige maar toch rustige wandeling door 2 bossen. We lopen via het buurtschap Klein Haasdal en het plateau van Schimmert en het eerste bos, genaamd Kloosterbosch. Na het verlaten van dit bos komen we in Houthem alwaar we kunnen pauzeren. Vervolgens zetten we weer koers richting Schimmert waar we uitkomen na eerst geruime tijd gewandeld te hebben in het 2e bos namelijk het mooie Ravensbosch.