Zaterdag 4 januari: Handboogschieten

Vandaag gaan we handboogschieten. Dit gaan we doen bij HBS de Alpenjagers. Nadat we welkom zijn geheten en er een indeling van de banen is gemaakt, krijgen we uitleg over schiettechniek. Onder begeleiding van een instructeur kan nu geschoten worden, te beginnen met een aantal oefenschoten. Daarna zullen een aantal wedstrijden (ook in spelvorm) gespeeld worden. We zijn in totaal 2 tot 2,5 uur bezig.

 

Zondag 5 januari:High tea bij Auberge de Rousch

We genieten vandaag van een high tea bij Auberge de Rousch in Heerlen, Welten. De high tea bestaat uit een assorti van twee sandwiches per persoon met gerookte zalm, kaas en ham. Diverse soorten broodjes zoals pistolets en minibroodjes met Engelse eiersalade, zalmsalade, kom-kommersalade, gerookte zalm, gekookte ham, gebakken spek, diverse soorten Engelse marmelade, Engelse kazen zoals stilton en cheddar. Dus voor ieder wat wils. Daarnaast serveren ze verschillende soorten cakes, scones, muffins en gebakjes met clotted cream. Koffie en diverse soorten thee kunnen we nuttigen naar believen, gedurende twee uur. Na afloop maken we nog een wandeling van 1- 1,5 uur door Welten en Benzenrade.

 

Zaterdag 11 januari: Nieuwjaarsborrel

Alleen toegankelijk voor leden !

 

Zondag 12 januari: Mat knopen

Een leuke manier om oude lakens en dekbedden te recyclen. Je leert hoe je van soepele (oude) lakens en dekbedovertrekken prachtige matten kunt knopen d.m.v. een ambachtelijke techniek. Deze techniek is niet alleen heel geschikt voor het maken van matten, je kunt er ook manden, place-mats, tafellopers etc. mee maken.

 

Vrijdag 17 januari: Avondwandeling Nuth

Vanavond een rustige wandeling door Nuth en omgeving. We verzamelen ons bij de kerk van Nuth en starten daar met onze wandeling die ons zal leiden door de mooie natuur die Nuth en omgeving te bieden heeft. Genietend van holle wegen, smalle paadjes en bos zijn wij zo’n 1,5 uur onderweg om weer in Nuth te arriveren alwaar we de avond eventueel kunnen afsluiten met een drankje. Hopend op winters weer….

 

Zaterdag 18 januari: Lasergamen

De Evo-5 technologie zorgt vooreen nog leuker en uitdagender spel! De eerste ronde lasergamen duurt zo’n 20 minuten, inclusief instructietijd en loading tijd. De tweede ronde lasergamen duurt zo’n 15 minuten, de instructies heb je dan al gehad. Speel je twee rondes dan volgt na de eerste ronde een verplichte pauze in verband met de intensiteit van het spel. Twee rondes inclusief pauze duurt dan een uur. Aantal personen: Maximaal 21 personen, Uitrusting: Vest met gun. Teams: Twee teams

De uitrusting is standaard voorzien van een Wi-Fi control systeem en bevat 5 verschillende hitpoints; op beide schouders, rug, buik en op de lasergun. De gun reikt tot wel 35 meter. Verder is het mogelijk om je eigen naam in te stellen. Op de scorekaart is te zien wie je hebt geraakt én hoe vaak!

Na afloop van het lasergamen kunnen we nog wat gaan drinken in de ernaast gelegen loungeroom.

 

Zaterdag 18 januari: Lukazz: de beste rockcoverband van Limburg

Al een tijdje niet meer gezien of gehoord, deze gave rock-hard coverband! 18 januari spelen ze weer in Woetsjtok! Met lekkere nummers van Kings of Leon, Foo Fighters, Volbeat, Rage Against The Ma-chine, Motörhead, Pearl Jam, Nickelback, Red Hot Chili Peppers en meer. Een absolute aanrader!

 

Zondag 19 januari: Monopoly-middag en samen eten

Een middagje Monopoly: wie houdt nu niet van dit populaire spel? Het spel is er in vele varianten, zoals een Disney-editie, een voetbaleditie en zelfs een versie van Game of Thrones. Vandaag spelen we in 1 of 2 groepjes van maximaal 6 personen. Het doel is om groot te worden door het kopen van straten en het bouwen van huizen en hotels. Natuurlijk komt er tactiek bij kijken maar je hebt ook een beetje geluk nodig. Dus geef je op en wie weet ben jij diegene die straks alles bezit! Een potje kan gerust een aantal uren duren.

Tussendoor kunnen we wat te eten afhalen of laten bezorgen, pizza of frietjes. Maximaal 12 personen inclusief organisatoren en een lief hondje;).

 

Donderdag 23 januari: Humor in (Cultuurhuis) Heerlen

Kom naar Humor in Heerlen, dan geven wij je een Humor injectie! Verschillende comedians uit Neder-land en België, jong en oud talent komen ons deze avond lekker aan het lachen maken. Al de zevende editie. Voorgaande edities waren altijd uitverkocht. Er is op dit moment nog niet beend wie er komen optreden, maar dat je zult moeten lachen, dat staat vast.

 

Vrijdag 24 januari: Kwizzmaster met Walking Dinner

Aangezien deze dinner-quiz al ieder jaar een succesis, ook nu weer op het programma: De Kwizzmaster staat garant voor een originele, uitdagende, maar bovenal ook een gezellige avond. Een

afwisselend quizprogramma bestaande uit diverse spelronden waarbij kennis handig, maar niet altijd noodzakelijk is om punten te scoren. Een moment van interactief bezig zijn, een gezellig samenzijn

waarbij de gezellige sfeer uiteraard voorop staat. Het quizprogramma bestaat uit diverse spelronden. Tussen de rondes door geniet je van een 5-gangen diner.

 

Zaterdag 25 januari: Tupperware Avond

Na vorig kwartaal bij Nicole, dit kwartaal bij Mark in Born: een Tupperware party, Heeft jouw verzameling plastic bakjes uitbreiding nodig? Kom dan gezellig bij Mark thuis nieuwe Tupperware bestellen. Maximaal 10 personen. Let op: je moet die avond direct de producten betalen, die je bestelt dus neem voldoende geld mee.

 

Zaterdag 25 januari: Eentje drinken in Heerlen

Vanavond treffen we elkaar op het Pancratiusplein om daarna gezellig een drankje te doen. Even relaxen, afschakelen en bijkletsen over van alles en nog wat.

We bekijken ter plekke bij welk café we beginnen en we zien wel waar we eindigen.

 

Zondag 26 januari: Wandeling door het Heuvelland

Vandaag maken we een mooie wandeling door het Zuid-Limburgse Heuvelland. Uiteraard hoort daar een beetje klimwerk bij, maar daarvoor kun je onderweg ook genieten van prachtige vergezichten.

Denk aan goed schoeisel, het kan modderig zijn.

 

Zaterdag 1 februari: Bingo

Wie kent het niet? Een avondje Bingo spelen? Vanavond wordt er voor jullie een ouderwetse bingoavond verzorgd bij Sascha thuis. Tijdens deze avond vol gezelligheid, lol en (ont)spanning kunnen jullie leuke kleine prijsjes winnen. Dus.....wie heeft als eerste een rijtje vol en vervolgens een volle kaart? Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Zondag 2 februari: Sportmiddag

We beginnen met een uur badminton en het 2e uur kiezen we voor korfbal. We zullen het korfbal deze middag proberen te spelen volgens de geldende regels. Het is een ideale sport om gemengd te spe-len. Het niveau is niet van belang, sportief en plezier maken, daar gaat het deze zondagmiddag om. Wel zelf een badmintonracket mee nemen. Kies voor makkelijk zittende kleding en sportschoenen (geen zwarte zolen) Er kan gebruik worden gemaakt van kleed- en doucheruimten. Na afloop is er gelegenheid om in de kantine samen iets te drinken.

 

Vrijdag 7 februari: Jeu de Boules

Deze vrijdag ons jaarlijks uitje bij club de petangue Heerlen. Wie mag zich het komende jaar boules-kampioen van de avzl noemen. De afgelopen jaren zijn we al vaker met de vereniging bij Club de petangue geweest en iedere keer waren het gezellige avonden. Na afloop van het boulen bestaat de mogelijkheid om in de kantine nog iets te drinken.

 

Zaterdag 8 februari: Kletspot

Hij is er weer: de gezellige, hilarische, leuke, sfeervolle kletspotavond met kaartjes met vragen uit de Kletspot. Om de beurt pakken we een kaart, lezen de vraag en antwoorden eerlijk. Een greep uit de vragen:Omschrijf jezelf als je met het verkeerde been uit bed bent gestapt. Of Young,wild,free: hoe was jij als puber? Of: zou jij getuigen voor een bruiloft waar jij niet achter staat en nog veel meer hilarische,maar soms ook wel ontroerende vragen. Zo leer je de medeleden nog wat beter kennen en kunnen overige leden ook vragen erbij stellen. Iedereen komt op deze manier aan de praat op een leuke, ongedwongen manier. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

 

Zondag 9 februari: Rondleiding Glaspaleis

Het Glaspaleis, waarin SCHUNCK is gevestigd, vertelt het verhaal van de regio: de groei van Heerlen, de rijkdom van de mijnen, de modernistische gebouwen die verrezen in de stad, het leven van de mensen die bij het warenhuis Schunck kwamen winkelen, maar ook de sluiting van de mijnen en de “ondergang” van Heerlen. Tijdens een rondleiding door dit bijzondere gebouw, wordt je meegenomen door deze geschiedenis.

 

Zondag 9 februari: lunch in Brasserie Mijn Streek

Na de rondleiding in het glaspaleis gaan we smikkelen van een lunchplank bij Brasserie “Mijn streek”. Deze lunchplank bevat bruin en wit boerenbrood, 4 soorten beleg, rundvleeskroketje of vegetarische bitterballen en een paddenstoelenbouillon. Geserveerd met een glas appel- of perensap uit eigen tuin. Uiteraard mogen ook mensen aansluiten die niet mee zijn geweest met de rondleiding in het Glaspaleis.

 

Zaterdag 15 februari: Tafelgrill bij bowlingcentrum Stardust

Hoezo kan je alleen in de zomer barbecueën?! Niet bij Stardust! Weer of geen weer, met deze Sit Down grill Food Deal is het elke dag grill-time. Deze Sit Down grill is speciaal gemaakt om lekker aan tafel te grillen met minimale rook of geurstoffen. We genieten twee uur lang onbeperkt van ons heerlij-ke vlees, de frisse salades, het knapperige stokbrood en de lekkere frietjes. Je maakt het vlees zelf klaar op onze table Grill.

 

Zaterdag 15 februari: Bowlen bij bowlingcentrum Stardust

Vanavond zijn er meerdere bowlingbanen gereserveerd bij “Bowling- & Partycentrum Stardust”. Door de publicaties in diverse media, zullen vanavond ook aspirant c.q. nieuwe leden aanwezig zijn. Ook jouw introducés zijn welkom. Voor de leden is het ook een prima gelegenheid om (nog onbekende) leden te ontmoeten. Bowlen vanaf 20:00 uur tot 22:00 uur.  Je krijgt 2 consumpties van de vereniging aangeboden. Uiteraard ben je ook van harte welkom als je alleen wil komen aanmoedigen. Ook dan is het prettiger als je je vantevoren aanmeldt, maar dan wel duidelijk vermelden dat je niet mee bowlt.

 

Zondag 16 februari: Avontuurlijke MiniGolf

Het golfparadijs ‘De Mijn’ is de nieuwste attractie van Park Molenheide. Met z’n 18 holes en diverse niveaus is deze golfattractie uniek in Europa. ‘De Mijn’ is thematisch tot in de puntjes afgewerkt en wordt gekoppeld aan het mijnverleden van de streek. Licht-, geluids-, rook- en zelfs geureffecten maken het parcours extra avontuurlijk. Een mijnlift brengt de spelers naar een hoogte van 7,5 meter. Vanaf daar banen ze zich langs 18 holes een weg naar beneden via allerhande obstakels: overstroomde golfbanen, dynamiet, pikhouwelen, … Iedereen kan het!

Het spel wordt gespeeld op een 18-holes golfbaan en duurt ongeveer 1,5 a 2 uur.

‘De Mijn’ onderscheidt zich niet alleen door zijn uitzonderlijke oppervlakte van maar liefst 1500 m2, maar zeker ook door de ‘multi level opstelling’ en de organische vormen van diverse holes.

Niet voor niks dat we de vermaarde THEA award in de wacht hebben gesleept!! Het is de bedoeling het balletje met zo weinig mogelijk slagen in het putje te krijgen.

 

Zondag 16 februari: Uit eten na minigolf

Na het golfspel kunnen we gezamenlijk wat eten bij Familierestaurant “De Taverne” op het vakantie-park. Je kunt hier à la carte eten.

 

Zondag 23 februari: Optocht Geleen kijken

De praalwagens en lichteffecten welke te zien zijn op carnavalszondag in Geleen trekken jaarlijks vele bezoekers. Ook deze keer zijn wij weer aanwezig bij deze bijzondere optocht! We ontmoeten elkaar

bij Marie Macelle en gaan dan gezellig samen naar de optocht kijken.

 

Zondag 23 februari: Zwarte Markt Tessenderlo

Voor de niet-carnavalsvierders bezoeken we vandaag de Zwarte Markt in Tessenderlo. Het is één van de grootste overdekte markten in Europa. Verdeeld over een aantal hallen loop je langs allerlei kraampjes waar vooral nieuwe spullen tegen een laag prijsje worden aangeboden. Er zijn ook een paar kraampjes met tweedehands spulletjes waar de verzamelaar eens rustig doorheen kan snuffelen. Er is een hal met live muziek waar je heerlijk kunt smikkelen van eten uit ieder land van Europa, van Kebab, Chinees, Pizza tot een friet met kroket.

 

Zaterdag 29 februari: Workshop brood bakken

Nadat er vorig jaar zoveel aanmeldingen waren, maar de organisator zelf niet kon genieten van de workshop, komt deze workshop dit jaar dus weer op het programma: Bakkes de Kalfhof biedt bezoekers de mogelijkheid om zelf brood te bakken en de heerlijke geur van vers gebakken brood te ervaren. De broden worden gebakken met biologisch meel en er wordt voornamelijk met spelt en rogge gewerkt. Vandaag kun je kiezen uit een workshop: Italiaans, Frans, Duits, Engels of Nederlands brood bakken. Je mag ook kiezen uit 2 verschillende broden uit verschillende workshops (zie voor meer details de website). In totaal kunnen er 8 personen per groep deelnemen en de workshop duurt 3,5 uur. Indien er meer dan 8 aanmelding zijn, worden er 2 groepen gemaakt (morgen/middag). Graag bij aanmelding aangeven welke 2 broden je wilt bakken en of je voorkeur uitgaat naar de ochtend of middag.

 

Zaterdag 29 februari: Poolen en darten

Aangezien ons vaste poolcentrum in Hoensbroek gesloten is, gaan we nu de pooltafels opzoeken in Sittard bij Centerpocket. We beginnen met een potje poolen en kunnen daarna nog gaan darten. Of je komt gewoon kijken hoe anderen het er vanaf brengen. Ook dat kan natuurlijk. Geef dit dan bij aanmelding wel duidelijk aan.

 

Zondag 1 maart: Wandeling Hulsberg

We vertrekken vanaf de Kerk in Hulsberg voor een wandeling die voor iedereen goed te doen is. Onderweg zullen we genieten van mooie vergezichten, holle weggetjes, bos en alle andere mooie dingen die moeder natuur ons te bieden heeft. Onderweg zal er ook aan de inwendige mens gedacht worden. Hopend op een mooie wandelzondag…..

 

Zondag 1 maart: Uiteten Jin Poo Wok Hulsberg

Na afloop van onze wandeling door Hulsberg en omgeving gaan we uiteten bij de wok in Hulsberg. In het restaurant kunnen we onbeperkt wokken en gebruik maken van een uitgebreid buffet waar voor ieder wel iets van zijn of haar gading te vinden is. Ook de niet wandelaars zijn van harte welkom bij het etentje.

 

Donderdag 5 maart: Cabaret Daan Boom

Daan Boom wil veel ( veel). Hij had eigenlijk rapper, acteur, illusionist, dolfijnentrainer, profvoetballer, balletdanser, muzikant, president van Amerika, volkszanger of Frank Sinatra willen worden. Dat lukte niet. Al heeft hij in de tussentijd best al een hoop gedaan. Onder andere bij het tv programma Streetlab en voor een orkest van 60 man bij Maestro. Nu staat Daan met zijn eerste onemanshow in het theater. Wat hij gaat doen? Veel, natuurlijk. Tapdansen, streetdancen, zingen, rappen, pianospelen, schreeuwen, balletten, huilen, miepen, maar ook sociale experimenten uithalen (zoals we die uit Streetlab kennen), dirigeren (zoals in Maestro), verhalen vertellen uit de Kelderklasse en bovenal: heel veel lachen.

 

Zaterdag 7 maart: Creatieve workshop

Er kan worden gekozen tussen twee verschillende workshops, namelijk het decoreren van een serveerplank of het stippen van porselein..

 

Zaterdag 7 maart: Lempkesoptocht en Lempkesbal

Het fenomeen Lempkesoptocht is in Limburg en Nederland nog niet zo oud maar begint wel een bekend fenomeen te worden. Praalwagens en groepen met lichteffecten trekken dan door de totaal donkere straten van oud Stein. De straatverlichting is dan compleet uit zodat het lichtspel goed tot uiting komt en entree voor dit mooie spektakel is er niet. Dus wat let je om niet te komen kijken naar deze mooie verlichte wagens /groepen einzelgänger?

Degene die zin heeft kan nog naar het Lempkesbal gaan na de optocht met DJ Luc en de band Sloetingstied. Dit bal is evenals de optocht gratis toegankelijk en vind plaats in de Grous bij het winkelcentrum.

 

Zondag 8 maart: Brunch Vijlerhof

Geniet van een heerlijk brunchbuffet met uitzicht op de Zuid-Limburgse heuvels. 

Het brunchbuffet bestaat uit:

√ een bord huisgemaakte soep van het seizoen

√ broodjesbuffet met o.a. diverse soorten beleg, gerookte zalm, salades en streekkazen

√ keuze uit twee warme typisch Limburgse gerechten (bijvoorbeeld Limburgs zuurvlees)

√ huisgemaakte toetjes

√ inclusief koffie, thee, melk en diverse vruchtensappen.

Allemaal huisgemaakt, met typische streekproducten en in een warme, gemoedelijke sfeer.

Aansluitend kan er nog een mooie wandeling worden gemaakt van 6,2 of 9,6 km.

 

Zaterdag 14 maart: Landschaftspark in Duisburg.

Landschaftspark Duisburg-Nord ligt op het terrein de voormalige staalfabriek Thyssen-Eisenwerk, waar tot 1985 dagelijks vele tonnen ijzererts verwerkt werden en waar de hoogovens 24 uur per dag draaiden, met temperaturen van boven de 2000 graden. Toen de fabriek op 4 april 1985, na meer dan 80 jaar, haar deuren sloot wilde men de enorme gebouwen niet afbreken. In plaats daarvan hebben ze allerlei nieuwe functies gekregen, waarna er een park omheen is gecreëerd. Het groen van de natuur en het roestige staal van de langzaam in verval rakende gebouwen zijn een mooie combinatie. Je kan hier wandelen, fietsen of picknicken, maar er zijn ook veel andere mogelijkheden voor recreatie.

Van de grote gasopslag is een duikcentrum gemaakt en de opslagbunkers waar ooit de ijzererts lag te wachten om verwerkt te worden is veranderd in een klimparadijs voor jong en oud. In de gebouwen waar ooit gietijzeren producten werden gemaakt uit het ruw ijzer zijn nu regelmatig films en voorstel-lingen te zien en in één van deze gebouwen is een spannend touwenparcours gemaakt.

Waarom moet ik naar dit park toe?

Landschaftspark Duisburg-Nord is geen gewoon park, maar een erg gaaf en veelzijdig urban park, waar je een aantal uren gefascineerd kunt rondlopen. Je mag overal in en op, behalve als met een bordje wordt aangegeven dat dit gevaarlijk is. Het park leent zich daarom uitstekend voor een echte ontdekkingstocht.

Het park is een prima plek om te fotograferen. Op veel plekken in de verschillende oude, vervallen gebouwen zijn onverwachte kleurrijke details, die het goed doen op de foto. 's Avonds is het Land-schaftspark prachtig verlicht met gekleurde lampen, met name de gebouwen van de voormalige staal-fabriek, zodat het complex wel een kunstwerk van licht lijkt. Perfect om nog eens wat te oefenen met fotograferen met lange sluitertijden.

 

Zondag 15 maart: Prison Island

Maak groepen van twee tot vijf personen en baan jezelf een weg door een cellencomplex van 20 cellen binnen 1 uur. Ieder team krijgt zijn eigen toegangssleutel en wordt na een gedegen briefing losgelaten in het “gevangeniscomplex”. Open de cellen met deze toegangssleutel en met het verzamelen in de cel van punten door verschillende raadsels, puzzels, hersenkrakers of fysieke spellen op te lossen. De spellen variëren enorm en zijn erg verrassend. Zo kun je iedere cel meerdere malen spelen.

De spelers weten vooraf nooit hoe het spel loopt als ze de cel instappen. Een aantal mogelijke spellen zijn: het ontwijken van laserstralen, het oplossen van een raadsel in een zogenoemde scheve kamer, een spel waarbij je vliegensvlug een code moet ontcijferen, een bijzondere variant op het bekende basketballen én een heuse “escape tunnel”.

 

Zondag 15 maart: 18+ wandeling

Voor de liefhebbers van de langere wandeling, vandaag een pittige wandeling op het programma. Paul zal ons weer voeren langs oogstrelende panorama's, in elk jaargetijde even mooi. Stevige wandelschoenen horen bij deze wandeling.

 

Zaterdag 21 maart: F1 Experience

Racen is een dure bezigheid en tijd op het circuit is schaars. Daarom trainen de coureurs steeds vake-rin professionele simulatoren. Deze worden steeds geavanceerder. Vandaag gaan we zelf kennismaken met het rijden in een echte professionele F1 simulator. De bedoeling is dat we gaan rijden in 1 sessie en elkaar op de baan zullen zien. Naar alle waarschijnlijkheid gaan we 2x ongeveer een kwartier rijden. In de pauze worden we dan bijgepraat over onze prestaties aan de hand van de gegevens uit de computer.

 

Zaterdag 21 maart: Tapas eten bij La Cubanita in Heerlen

We gaan vandaag tapas eten bij La Cubanita in Heerlen. We kunnen à la carte van de kaart kiezen, dit is mogelijk voor maximaal 25 personen. We kunnen kiezen uit koude tapas, vlees en vis tapas of vegetarische tapas. Daarnaast is er een ruime drankenkaart. Dus voor iedereen wat wils.

 

Zondag 22 maart: Workshop Likeur maken

De workshop begint met koffie, thee, iets lekkers en vanzelfsprekend: een koffielikeurtje. Daarna gaan we van start met het zelf maken van een halve liter van die koffielikeur. Dan de tweede likeur proeven: speculaaslikeur! Verrassend lekker en niet alleen met Sinterklaas of Kerstmis. Deze gaan we natuurlijk ook zelf maken. Even pauzeren met koffie, thee of iets fris. Dan gaan we verder met een sinaasappellikeur. Eerst proeven, dan maken. Deze likeur kan worden opgewerkt tot een “echte” 34. Daarna is het tijd om Limoncello te proeven en zelf te maken. Na het maken van deze vier likeuren worden de recepten doorgenomen en uitgelegd wat er thuis nog met de likeuren moet gebeuren. Tot slot zal er nog een bezoek aan de wijnkelder worden gebracht. Ook van de wijn kan worden geproefd.

 

Zondag 22 maart: Clip and Climb Kerkrade

We hebben dit vorig jaar in Sittard gedaan, nu gaan we het eens in Kerkrade proberen. Klimmen bij dit indoor klimpark is niet alleen leuk en actief; je bouwt meteen ook aan je zelfvertrouwen. Ervaring of een klimpartner is niet nodig. Na de instructie kunnen we beginnen met klauteren; er zijn maar liefst 30 challenges! Zorg ervoor dat je dichte schoenen aanhebt, lang haar vast draagt en geen loshangende sieraden om hebt.

 

Zaterdag 28 maart: Oorlogsmuseum Overloon

Vandaag brengen we een bezoek aan het oorlogsmuseum in Overloon. Dit museum vertelt het verhaal van een hele duistere periode in onze geschiedenis namelijk de tweede wereldoorlog: hoe onverdraagzaamheid kan leiden tot uitsluiting van bepaalde bevolkingsgroepen en tot welke grote gevolgen dit kan leiden. Wanneer ik dit stukje schrijf is het zaterdag 9 november. Dit is de dag dat 81 jaar geleden in Duitsland de reichskristallnacht plaatsvond. Een door de nazi’s georganiseerde gewelddadige aanval op de joodse medebevolking. Dit museum geeft ons inkijk in deze periode en vertelt ons ook over de slag bij Overloon en operatie market garden. Wie gaat er mee……..? Voor wie wil, kan de dag worden afgesloten met een etentje bij restaurant/pannenkoekenhuis Museumzicht gelegen naast het oorlogsmuseum.

 

Zaterdag 28 maart: 40UP LET'S DANCE AGAIN

Het heeft even geduurd maar 40UP is eindelijk weer terug in Limburg! Onze meest eigenzinnige pro-vincie staat bekend om de Bourgondische gezelligheid. En dat lekker met elkaar op de dansvloer genieten van een drankje en een dansje doe je bij ons met je leeftijdsgenoten. Dat is 40UP en dat doen we al 15 jaar door het hele land.

 

Zondag 29 maart: Wandeling Ulestraten

Tijdens deze heuvelachtige en afwisselende wandeling wandelen we via leuke paadjes door het Vlie-kerbos naar de mooie kasteelhoeve Huize Vliek. Dan lopen we door weilanden naar de buurtschap Schietecoven. Via het mooie natuurgebied Biesenberg lopen we naar het ecoduct bij de A2. Halverwege zal er gepauzeerd worden. Trek de wandelschoenen maar weer aan voor deze mooie wandeling!

 

Zaterdag 4 april: Bezoek Nijmegen Beleef een dag in het donker

We gaan met de auto naar Nijmegen. Bij aankomst gaan we eerst gezellig een drankje doen en een gebakje eten. Om even bij te komen van de lange reis. Daarna gaan we naar muZIEum: stel je eens voor dat je geen auto's meer ziet rijden, dat je de schimmel op de kaas niet kan zien of niet weet waar de uitgang is. Welke invloed heeft dat op jou? Beleef de wereld in absolute duisternis onder begeleiding van één van onze blinde of slechtziende gidsen. Deze gids neemt je mee in het pikkedonker. Eerst krijg je een voorproefje door middel van een 3d audioshow. Daarna ga je met de gids op pad. Vervolgens kunnen we napraten bij het doeplein.  We zullen ons hier circa 2 uur vermaken.

Als optie kunnen we een restaurantje zoeken om de dag af te sluiten met avondeten.

 

Zaterdag 4 april: 80’s party Pompgebouwen

Alweer de 9e editie van 80's party pompgebouwen 4 april 2020. Voor de AVZL de eerste keer. Zorg dat je er bij bent!  Dat wordt dansen en swingen en gezelligheid !

 

Zondag 5 april: Wandelen met alpaca's

Vandaag gaan we wandelen met alpaca's. Deze dieren worden ook wel berglama's genoemd. Eerst krijgen we wat uitleg over deze dieren. Daarna krijgen de alpaca's een riem om en gaan we met ze wandelen. Als we met minstens 10 personen zijn, krijgen we alleen met A.V.Z.L.-ers een wandeling. Bij minder dan 10 personen gaan we samen met andere mensen wandelen. Er gaan per groep maximaal 4 alpaca's mee en een begeleider. Onderweg worden de alpaca's gewisseld zodat iedereen met ze kan wandelen. De wandeling duurt ongeveer 1 uur. Na de wandeling kunnen we onder het genot van een kopje koffie of thee nog kennismaken met de andere alpaca's van Alpaca Mountain. Misschien hebben we geluk en zijn er kleintjes geboren.

 

Zaterdag 11 april: Safaripark Beekse Bergen

Tijdens het bezoek aan Safaripark Beekse Bergen verveel je je niet. Prikkel al je zintuigen tijdens de indrukwekkende safari's door Beekse Bergen. Bewonder de uitgestrekte vlaktes te voet, kies voor avontuur met je eigen auto, stap in de safaribus voor een leerzame reis of ontspan tijdens een prachtige boottocht. Elke safari is uniek en de volgorde bepaal je zelf. Daarnaast zijn er ook nog een roofvogelsafari en voerderpresentaties.

 

Maandag 13 april: Tweede Paasdag:  Wandeling Schimmert-Houthem

Op deze 2e paasdag maken we een heuvelachtige maar toch rustige wandeling door 2 bossen. We lopen via het buurtschap Klein Haasdal en het plateau van Schimmert en het eerste bos, genaamd Kloosterbosch. Na het verlaten van dit bos komen we in Houthem alwaar we kunnen pauzeren. Vervolgens zetten we weer koers richting Schimmert waar we uitkomen na eerst geruime tijd gewandeld te hebben in het 2e bos namelijk het mooie Ravensbosch. 

 

Zaterdag 25 april: Kookworkshop Heuschen Schrouff India 1

Helaas was de Indiase kok de vorige keer bezet waardoor we moesten switchen naar Indonesisch. Aangezien de kok erg vol geboekt staat, heb ik de eerst mogelijk datum in 2020 geboekt. Laten we hopen dat deze kookworkshop vanavond dus wel gewoon door kan gaan. We maken Ghee Rice, Chicken Curry, Mango Chutney, Boiled Fried Eggs en Papadums. We kokkerellen in tweetallen heerlijke gerechten die we na afloop gezellig samen opeten onder het genot van frisdrank of witte wijn. We maken zoveel dat we het niet op krijgen, waardoor we het restant in bakjesmee naar huis kunnen nemen en er een andere dag nog van kunnen smullen (kan ingevroren worden). Ook krijgen we een kookschort zodat onze kleren niet vuil worden en dit schort mogen we naafloop mee naar huis nemen. De uitleg staat duidelijk op papier, zodat we de gerechten thuis nog zovaak kunnen maken als we willen.