Zondag 3 maart: Carnavalsoptocht Geleen

De praalwagens en lichteffecten welke te zien zijn op carnavalszondag in Geleen trekken jaarlijks vele bezoekers.  Ook deze keer zijn wij weer aanwezig bij deze bijzondere optocht! We gaan dan gezellig samen naar de optocht kijken. Na afloop is er voor maximaal 12 man de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding wat te eten.

 

Zaterdag 9 maart: Uit eten bij Restaurant Pfeffer und Salz, Selfkant (D)

Vandaag een heerlijke maaltijd bij onze Duitse buren. Ze staan er om bekend dat je er veel en goedkoop kunt eten dus laat je verrassen. Van steak tot schnitzel, van pizza tot gyros. Je zult niet met honger naar buiten gaan. Meld je dus snel aan voor een overheerlijke maaltijd. 

 

Zondag 10 maart: Wandeling Nuth

We beginnen deze hopelijk zonnige wandelzondag met een kop koffie met gebak in Brasserie Pletsmolen. Daar krijgt iedereen de gelegenheid de inwendige mens te versterken voordat we aan de wandeltocht beginnen. Tijdens deze wandeling die heuvelachtig van aard is lopen we door kleine landelijke gehuchten als Terstraten, Grijzenrubben en Helle.Tijdens de wandeling kunnen we genieten van smalle bospaadjes, vergezichten  en holle wegen. Bij manege De Blauwe Steen maken we een pauze voordat we verder gaan met het laatste deel van de wandeling.

 

Zaterdag 16 maart: workshop vlaaibakken

Voordat we beginnen met bakken wordt er eerst een kopje thee/koffie genuttigd om vervolgens aan de slag te gaan met het echte werk: het maken van de vlaai. In de tijd dat de vlaai moet rijzen, kan er een ommetje gemaakt worden. Iedereen maakt zijn eigen vlaai en neemt de vlaai lekker mee naar huis.  We bakken fruitvlaaien en kruimelvlaai met fruit of pudding.

 

 

Zondag 17 maart: Centre Charlemagne en wandeling door Aken

Vandaag bezoeken we het Centre Charlemagne in Aken. Aansluitend kunnen we nog de route Charlemagne lopen door de binnenstad van Aken. Het Centre Charlemagne heeft een vaste tentoonstelling over de belangrijkste personen, gebeurtenissen en geschiedenis van Aken. Romeinen in de thermale baden, keizer Karel in zijn palts, Napoleon in het mondaine kuuroord: de vaste tentoonstelling is opgedeeld in zes bereiken. De Akense stadsgeschiedenis van de oprichting tot heden komt aan bod. De historische gebeurtenissen worden op een aantrekkelijke en multimediale wijze gepresenteerd. In het driehoekige middengedeelte bevindt zich het geschiedslaboratorium. Het vormt een interactieve mogelijkheid om te experimenteren met het leven en de cultuur van de Karolingische tijd.  Daarna kunnen we gaan lunchen in het museumcafé.  Na de lunch lopen we dan nog de route Charlemagne. Dit is een route door de binnenstad van Aken. We lopen langs 7 locaties die allemaal een thema hebben, te weten: Rathaus(Macht), Dom( Godsdienst), Grashaus( Europa), Elisenbrunnen( Warmwaterbronnen), Couven Museum(Wooncultuur), Zeitungsmuseum (Media) en Super C(Wetenschap). De wandeling duurt maximaal 2 uur.

 

 

Zaterdag 23 maart: Theepottenmuseum Weert

We brengen vandaag een bezoek aan het theepottenmuseum. We bekijken een collectie van maar liefst 2000 potten in allerlei vormen, ontwerpen en kleuren. Nadat de monden zijn opengevallen van verbazing kunnen we nog lekker een wandeling maken ter plaatse van ongeveer 5 km. We kunnen eventueel ter plaatse nog overleggen of we 's avonds gezamenlijk ergens wat eten.

  

 

Zondag 24 maart: Lunch bij de Nachtegaal, Meerssen

Vandaag gaan we genieten van een heerlijke lunch bij uitspanning de Nachtegaal, gelegen op een unieke locatie in het Zuid Limburgse Heuvelland. Na afloop van de lunch kunnen we nog een mooie wandeling maken door een groot beschermd natuurgebied: het Meerssenerbroek met zijn prachtige Galloway runderen, geweldig uitzicht over de Curfsgroeve en door mooie hellingbossen De Dellen.

 

 

Zaterdag 30 maart: Indonesische kookworkshop

Omdat er zoveel aanmeldingen waren voor de vorige kookworkshop van Heuschen Schrouff hebben we er vandaag weer een op het programma gezet. Dit keer gaan we weer Indonesisch koken. We volgen de kookworkshop Indonesie 2 en maken Sajoer Lodeh, Mihoen en Boemboe Bali. We kokkerellen in tweetallen heerlijke gerechten die we na afloop gezellig samen opeten onder het genot van frisdrank of witte wijn. We maken zoveel dat we het niet op krijgen, waardoor we het restant in bakjes mee naar huis kunnen nemen en er een andere dag nog van kunnen smullen. (kan ingevroren worden)  Ook krijgen we een kookschort zodat onze kleren niet vuil worden en deze schort mogen we na afloop mee naar huis nemen. De uitleg staat duidelijk op papier, zodat we de gerechten thuis nog zo vaak kunnen maken als we willen.  

 

 

Zondag 31 maart: Lammetjes kijken

Jaarlijks staan de schapen van Schaapskooi Mergelland vanaf het eerste weekend in januari t/m het laatste weekend van maart op stal. Dan worden de lammetjes geboren! Tijdens de open dagen kunnen de lammetjes worden bewonderd en geaaid. Schaapskooi Mergelland in Epen begon in 1991 op natuurlijke wijze de natuur te beheren met een kudde van 50 Mergellandschapen. De kudde is nu gegroeid tot circa 2.500 stuks. Dit streekeigen schapenras is meer dan geschikt om kalkgraslanden te beheren. Schaapskooi Mergelland maakt gebruik van drie soorten schapen namelijk: Mergellanders, Schonebekers en Suffolks. Door de herders en natuurlijk niet te vergeten de hard werkende honden worden deze schapen met liefde gehoed. Er zijn ook een kenniscentrum en een wolwinkel die bezocht kunnen worden. Aansluitend aan het bezoek van de schaapskooi kan er nog een korte wandeling worden gemaakt door het Geuldal.

 

 

Zondag 7 april: Wandeling Meerssen

We maken vandaag een vrij gemakkelijke wandeling met enkele klimmetjes. We lopen door het Geuldal richting Houthem alwaar we kunnen pauzeren. Na een poos omhoog lopen door het bos komen we bij Groeve Curfs. Via natuurgebied De Dellen lopen we richting Rothem. Op de terugweg naar het startpunt lopen we nog door het mooie Proosdijpark.

 

 

Zaterdag 13 april: Wandelen Kapellerbos

Vanmiddag maken we een korte wandeling door het Kapellerbos in Landgraaf. We vertrekken vanaf de parkeerplaats aan het Emile Erensplein. Van daaruit zullen we doorlopen naar het Kapellerbos. Tijdens deze wandeling komen we langs de Leenderkapel die stamt uit de 17de eeuw. In 1998 is deze gerestaureerd. Ook passeren we Slot Schaesberg waar regelmatig evenementen plaatsvinden. Totale lengte van de wandeling zal zo'n 4 kilometer zijn. Wie daarna honger heeft gekregen, kan mee gaan Chinees eten.  

 

 

Zaterdag 13 april 2019: uit eten Chinees Restaurant Hong Kong

Voor wie honger heeft gekregen van het wandelen, kan mee Chinees gaan eten. Ook niet-wandelaars zijn natuurlijk van harte welkom. Bij Restaurant Hong Kong kun je kiezen voor de Chinese keuken maar ook Kantonese en Indische gerechten staan op de kaart.   

 

 

Zondag 14 april: Rondleiding Imkerij met mini proeverij

Neem een kijkje in de (bij)keuken van imkerij BEEing Pure. Tijdens je bezoek neemt imker Kenny je mee naar zijn bijen. Hij vertelt je over het mysterieuze gedrag van de bijen, geeft je veilige een blik in de bijenraten, verklapt wat een imker precies moet doen voor de lekkerste honing en natuurlijk mag je ook proeven van het resultaat: de heerlijke honing van BEEing Pure! Tijdens de proeverij staat er koffie en thee voor jullie klaar.

  

 

Zaterdag 20 april: Öcher Bend

Öcher Bend opent tweemaal in het jaar haar poorten, waarna elke kermisliefhebber zijn of haar hart weer op kan halen. Op een enorme oppervlakte van ca. 40.000 m2 staan dan weer vele attracties voor jong en oud klaar. Ben je niet zo'n waaghals? Geen nood, er zijn genoeg kraampjes om o.a. te eten en te drinken. Er is ook een zogeheten "Budengasse" (braderiekramen). Dus weer genoeg te beleven.

 

 

Maandag 22 april (Paasmaandag): Bloesemwandeltocht Epen

Vandaag een extra ingelaste wandeling op deze hopelijk zonnige paasmaandag. We wandelen door Epen langs een route die uitgezet is d.m.v. pijlen door de Koninklijke Wandel Bond Nederland. Dit zal dus zeker een mooie route zijn. Er zijn onderweg rustplaatsen met zitgelegenheid. Honden zijn toegestaan mist aan de lijn. (Een deel van) de opbrengst van deze wandeltocht gaat naar een goed doel, namelijk: Basisschool. A Hermkes

 

 

Zaterdag 27 april: Bezoek Phantasialand

Op deze Koningsdag eens geen vrijmarkt maar een dagje pretpark in het Duitse Phantasialand, net over de grens. Hier vind je veel verschillende soorten attracties, zoals wildwaterbanen, achtbanen en een draaimolen. Nieuw is Taron: de snelste multi-lanceer achtbaan ter wereld, wie durft deze aan? Ook zijn er dit jaar verschillende shows te bekijken met dans en acrobatiek. Tussendoor kunnen we genieten van een hapje en een drankje bij een van de vele eetkraampjes.

 

  

Zondag 28 april: Bloesemtocht

Dit jaar gaan we weer mee met de bloesemtocht van wandelvereniging Vilt. Je kunt kiezen om 8 of 21 km te wandelen. Zoals gebruikelijk de laatste jaren zijn er op de 8 km afstand een aantal educatieve elementen en Oudhollandse spellen speciaal voor de jeugd en gezinnen met een aantal opdrachten waar prijzen aan verbonden zijn. Door op verschillende tijden te starten zullen we proberen gelijktijdig aan te komen. Zodat we naar afloop nog gezamenlijk iets kunnen drinken onder het genot van live muziek bij de finish.

 

 

Vrijdag 3 mei: uit eten bij Sushi Vandaag

Vanavond gaan we smullen van allerlei gerechten bij Sushi vandaag. Naast sushi kun je kiezen uit allerlei andere kleine gerechten dus ook de niet-sushi liefhebber vindt vast iets van zijn/ haar gading. Per ronde bestel je gerechten via de tablet (per persoon 5 gerechten per keer). Tot slot kun je je maaltijd afronden aan het toetjesbuffet. Begin je weekend goed en ga mee!

 

  

Zondag 5 mei: Alpacagolf

Alpacagolf wordt gespeeld op de weide tussen de vriendelijke alpaca's. Er zijn 12 holes, met hindernissen. Het is uiteraard de bedoeling om met zo min mogelijk slagen het parcours af te leggen. De groep die dat lukt wint. Als afsluiting kan er nog een ijsje worden gegeten bij De IJspoort.

 

 

Vrijdag 10 mei: Uit eten bij Grand Café La Plaza

Vanavond gaan we smullen bij het gezellige restaurant La Plaza. Hier kun je kiezen voor een lekkere, betaalbare maaltijd. Er is een grote keuze uit pizza's, pasta's maar ook voor een schnitzel, kipsaté of mixed grill kun je hier terecht. Kijk op de website voor de uitgebreide menukaart. Na afloop van het eten kunnen we een potje biljarten.

 

 

Vrijdag 10 mei: Biljarten bij biljartcentrum La Plaza

Nadat we onze buik vol hebben gegeten gaan we een potje biljarten. Poolbiljarten is leuk en altijd gezellig om te doen. Iedereen kan het leren! Ook als je het niet goed kan, kun je gewoon meedoen.Zelfs de meeste ervaren speler mist wel eens een bal of stoot de zwarte bal in het verkeerde gat. We biljarten van 20:00 tot ca. 22:00 uur.

 

                    

Zaterdag 11 mei: Rondleiding aspergeteelt

Het Limburgse witte goud! Aspergeboerderij Oppe Haes heten ons welkom met koffie of thee en Limburgse vlaai, ondertussen kijken wij naar een inleidende film over de aspergeteelt in Nederland. Daarna krijgen wij natuurlijk ook te zien hoe de asperges groeien en mogen wij zelf oogsten. Verder zien wij hoe de asperges gewassen, gesorteerd en verpakt worden en krijgen wij tips over het schillen en bereiden. Dit arrangement duurt ongeveer 2 uur en is voor groepen vanaf 10 personen.

 

 

Zaterdag 18 mei: High Tea bij Zaartje

High Tea-en: het behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Deze high tea is incl. onbeperkt losse thee van Blanche Dael, 4 hartige sandwiches, huisgemaakte zoetigheden, 2 scones, een quiche en bonbons.

 

 

Zondag 19 mei: Rommelmarkt Megaland

Struin mee langs de vele kramen op de oude draf&renbaan in Landgraaf. Gewoon voor de gezelligheid of omdat je naar iets op zoek bent, wat je hier voor een prikkie hoopt te scoren.

 

 

Zondag 26 mei Midgetgolf Stein met aansluitend een lekkere pannenkoek

Vandaag hopen we op mooi weer terwijl een een gezellig potje midgetgolf spelen bij Hole 19 in Stein. Na afloop kunnen we nog een lekkere pannenkoek eten in het ernaast gelegen pannenkoekenrestaurant.

 

  

Donderdag 30 mei: Hemelvaart - wandeling Heister Hei

Joekskapel 'Angesóm' uit Heythuysen organiseert vandaag, een wandeltocht op de Heitser Hei. We lopen een prachtige lentewandelroute van 12 kilometer, door het uitgestrekte heidegebied. Op de rustplaatsen kunnen we genieten van koffie, thee, fris, broodjes en vlaai. Tot Hemelvaartsdag onder het motto: Loop ´ns door ons prachtige Heitser buitengebied.

 

 

Zaterdag 1 juni: wilde eetbare plantenwandeling in de Voerstreek

Vandaag gaan we een ontdekkingstocht maken door de fascinerende wereld van kruiden in de Voerstreek bij België. Op deze tocht leer je met andere ogen te kijken naar de planten vlak om ons heen. Deze wandeling duurt 1,5 tot 2 uur. Na deze wandeling zullen we de door ons geplukte kruiden verwerken in een lunch bestaande uit een omelet en kruidenboter met brood.

 

 

 

Zondag 2 juni: Uit eten bij Rudy's in Landgraaf

Interesse in Amerikaanse gerechten, denk aan een hamburger of Pulled pork, dan ben je aan het juiste adres. Rudy's is een gezellig reastaurant waar je heerlijk kunt eten. Na afloop kunnen we nog gezellig eentje gaan drinken in het cafe "het Brandwapen" dat ook op de markt van Landgraaf / Schaesberg ligt.

 

 

Zaterdag 8 juni: Workshop bloemschikken Kerkrade

We gaan een workshop volgen om een prachtig bloemstuk te maken. Mooi voor jezelf of als cadeautje. Je bepaalt zelf aan de hand van de bloemen die je uitzoekt, hoeveel je wilt uitgeven, reken op tussen de € 20,00 en € 25,00. 

 

 

Zondag 9 juni: Smoûzetocht

In de omgeving van Weert wordt voor de 15e keer een culinaire wandeling georganiseerd. Deze wandeling is in de regio inmiddels alom bekend onder de naam Smoûzetocht (in Weerter dialect is Smoûzen lekker eten). We zullen een afstand van ongeveer 16 km wandelen waarbij we onderweg een volledige maaltijd aangeboden krijgen op 4 rustplaatsen. Tevens wordt aan het einde van de wandeling een gratis loterij georganiseerd met kans op mooie prijzen. Kortom, een perfecte combinatie van lekker eten en sportief bezig zijn!

 

 

Vrijdag 14 juni: Avondwandeling Schinnen

Deze avond een mooie wandeling in Schinnen. Schinnen is een plaats die voor wandelaars vele mogelijkheden biedt om van de natuur te genieten.Vanavond volgen we een deel van het oude mijnspoor, dat ons zal leiden naar Kathagen vanwaaruit we onze route vervolgen naar Thull. Via een landelijke weg met mooie vergezichten keren we weer terug naar ons startpunt in Schinnen. De avond kunnen we afsluiten met een drankje bij een lokale Schinnense horecagelegenheid.

          

  

Zaterdag 15 juni: Internationaal Levende Beeldenfestival 'Beeldig Lommel'

We maken een uitje naar de Belgische plaats Lommel en bewonderen daar het levende beeldenfestival 'Beeldig Lommel' wat dit weekend daar plaats vindt. We mogen genieten van klassieke "stilstaande" beelden, bijzondere interactieve beeldenacts, gekke straatartiesten, verbazingwekkende steltlopers en een muzikale omlijsting van dit alles. Door de organisatie van het beeldenfestival wordt in elk geval een topeditie beloofd!

 

Op de terugweg sluiten we (voor wie dit wil) de dag af met een etentje in een eenvoudig, maar heel goed restaurant hetend Ons Genoegen in het dorpje Kerkhoven, vlakbij Lommel. Graag bij je aanmelding laten weten of je na afloop mee wil eten in verband met de reservering.

 

  

Zaterdag 22 juni: Zoo Duisburg

In deze dierentuin worden ongeveer 2.150 dieren van circa 280 soorten gehouden. Zoo Duisburg is vooral beroemd om de koala's en dolfijnen. Het dolfinarium, dat tot de grootste van Europa behoort, werd in 1965 geopend en biedt onderdak aan een groep tuimelaars. Uiteraard brengen we ook een bezoekje aan de dolfijnenshow. In de tropische hal Rio Negro bevindt zich het verblijf van de Orinocodolfijnen, evenals verschillende aapsoorten en vogels. Voorbeelden van andere onderdelen van de Zoo zijn het Aquarium, het Raubtierenhaus met leeuwen en nevelpanters. Ook komen we langs de Afrikaanse olifanten, reuzenotters en Kodiakberen. De dierentuin is 16 hectare groot en bestaat uit 2 delen die onderling door een voetgangersbrug over de snelweg A3 verbonden zijn.

 

 

Zondag 23 juni: Wandeling Geulle

We maken vandaag een vlakke en gemakkelijke wandeling vanuit Geulle. We lopen langs de Maas en het Julianakanaal, door gehuchtjes als Geulle aan de Maas, Brommelen en Westbroek en ook nog een stuk door het Bunderbos. Halverwege is er gelegenheid tot pauzeren in Bunde.

 

 

Zondag 23 juni Uit eten Elsloo

Na de wandeling gaan we lekker eten bij restaurant Aete bie Loe. Er kan a la carte gegeten worden. Uiteraard mogen ook niet-wandelaars aanschuiven.

 

 

Zaterdag 29 juni: Uit eten Twee gezusters Heerlen

Voordat we vanavond naar de film gaan bij Quatro 4, gaan we de inwendige mens versterken bij De twee gezusters in Heerlen dat op loop afstand ligt van de bioscoop. Er is voor elk wat wils en mensen die alleen mee willen eten, maar niet naar de bioscoop mee gaan is uiteraard geen probleem

 

  

Zaterdag 29 juni: bioscoopbezoek Quatro 4 Heerlen:

Na afloop van ons etentje bij de twee gezusters sluiten we de avond af met een filmvoorstelling bij de Quatro 4. We nemen de voorstelling van 21:00 uur en uiteraard zijn de mensen die niet mee eten ook van harte welkom.

 

 

Zondag 30 juni: Kennismakingsmiddag plus wandeling

Vandaag een kennismakingsmiddag in het mooie Voerendaal. We beginnen met een kop koffie / thee met een lekker stuk vlaai. Daarna maken we een wandeling van ongeveer 6 km. Na afloop krijgen we nog een consumpie aangeboden. Doordat er publicaties in diverse weekbladen komen, hopen we op een aantal aspirant-leden. Ken jij nog mensen die interesse hebben in onze vereniging? Neem ze gerust mee. Aspirant-leden betalen € 4,00 voor 2 consumpties en vlaai. Leden krijgen dit gratis aangeboden.

 

Zaterdag 6 juli: workshop Duits brood bakken

Bakkes de Kalfhof biedt bezoekers de mogelijkheid om zelf brood te bakken en de heerlijke geur van vers gebakken brood te ervaren. De broden worden gebakken met biologisch meel en wordt er voornamelijk met spelt en rogge gewerkt. Vandaag bakken we een Duits yoghurt-dinkelbrot en diverse vormen broodjes.

 

Zaterdag 6 juli: Rob de Nijs in Openluchttheater Valkenburg

Vanavond gaan we naar een optreden van de nestor van de Nederlandstalige muziek namelijk Rob de Nijs die vanavond een optreden zal verzorgen in het openluchttheater van Valkenburg. Het optreden duurt van 20.30 uur tot 22.30 uur en er zullen ongetwijfeld bekende nummers zoals malle babbe ten gehore worden gebracht.Vooraf of na afloop bestaat de gelegenheid om iets te drinken. Hopend op mooi weer.......

 

Zaterdag 6 juli 90's forever Outdoor Maastricht Outdoor

Ben je er klaar voor? De grootste 90's experience in deze zomer! Dit evenement wordt voor de 3de keer georganiseerd. Met optredens van o.a. 2 brothers on the 4 floor, mental Theo, T-spoon, twenty4seven, Dieter Koblenz, Jody Bernal, Chipz en vele anderen. Dit festival is overdag vanaf 15:00 uur.  Let op! Andere jaren was het altijd al vroeg uitverkocht dus koop je kaartje op tijd!!

 

Zondag 7 juli: Lunch Kasteel Erenstein en wandeling

We gaan vandaag lunchen bij Kasteel Erenstein in Kerkrade. De lunch bestaat uit een kopje pomodorisoep (= tomatensoep) en 1 luxe belegde Italiaanse bol of Polderbol met 2 kopjes koffie of thee. Daarna gaan we een wandeling maken door de mooie Anstelvallei, door het bos en langs het meer.

 

Vrijdag 12 juli: Tapas bijTaverne Platia

Vandaag worden er bij Taverne Platia in hartje Heerlen de meest overheerlijke Griekse en Mediterraanse tapas en vlees of pasta gerechten in een ongekend gezellige sfeer voor ons geserveerd. We kiezen voor all you can eat. Dat betekent zo veel en zo vaak als je wil kiezen uit allerlei verschillende tapas. Je mag 3 tapas per persoon per ronde bestellen, ongeacht het aantal personen. Bij een grotere groep (waar we wel op hopen, want wel zo gezellig) worden de gerechten in het midden van de tafel geplaatst, in verband met het koud worden van de warme gerechten.

 

Zaterdag 13 juli: Blotenvoetenpad Zutendaal

Midden augustus 1995 opende in De Lietenberg het eerste blotevoetenpad van Vlaanderen. In de voormalige groeve werd een prachtig parcours aangekleed om blootsvoets te wandelen en de bezoeker op een bijzondere manier te laten kennismaken met de natuur. Voel met je zintuigen én je voeten de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water op een pad dat alleen toegankelijk is op blote voeten. Voel koud en warm, vochtig en droog, aangenaam, opwekkend en prikkelend op een route van ca. 3 km op de Lieteberg. Daarna kunnen we nog een drankje nemen op het terras.

 

 

Zondag 14 juli: Groepsfietstocht

Een gezellig, actief en origineel uitje! Maak een mooie tocht door de Kempenbroek met een bijzondere groepsfiets. Per fiets is er plaats voor 4 volwassenen. De groepsfiets combineert het plezier van het met z'n vieren op een fiets fietsen en het comfort van een ligfiets met versnellingen en vering. Door de individuele versnellingen en het bijzondere vering systeem kan ook over onverharde wegen worden gereden. De groepsfiets heeft 3 versnellingen die individueel instelbaar zijn. Achterop kan bagage worden meegenomen. De groepsfietstochten duren 2,5 uur. Onderweg hebben we de tijd om te stoppen bij een picknickbank of horecagelegenheid.

 

 Zaterdag 20 juli: Workshop brood bakken

Bakkes de Kalfhof biedt bezoekers de mogelijkheid om zelf brood te bakken en de heerlijke geur van vers gebakken brood te ervaren. De broden worden gebakken met biologisch meel en wordt er voornamelijk met spelt en rogge gewerkt. Vandaag bakken we een Duits yoghurt-dinkelbrot en diverse vormen broodjes. Duur van de workshop is 3,5 uur. De workshop gaat door bij minimaal 3 en maximaal 12 personen. Er zijn 2 groepen, 1 in de ochtend, 1 in de middag. Geef bij aanmelding aan of je voorkeur naar ochtend of middag uitgaat.

 

Zaterdag 20 juli: Stappen Sittard

Vanavond treffen we elkaar op het marktplein om daarna in een van de velen kroegen die Sittard rijk is, gezellig een drankje te doen. Even relaxen, afschakelen en bijkletsen over van alles en nog wat. Webekijken ter plekke bij welk cafe we beginnen en we zien wel waar we eindigen.

 

Zondag 21 juli: Catharinatocht WC Sint Catherina Lemiers

We lopen vandaag mee met een georganiseerde wandeltocht van WC Sint Catherina in Lemiers en lopen de afstand van 10 km.Een wandeling, die wordt gekenmerkt door mooie vergezichten, holle wegen en een bosrijke omgeving. Een wandeling, die voor mensen die van natuur houden veel te bieden heeft.Na afloop kunnen we de dag eventueel afsluiten met een gezamenlijk etentje, maar dat wordt uiteraard in onderling overleg bepaald. Hopend op goed weer…….

 

Zaterdag 27 juli: Dagje Scheveningen met optioneel bezoek Louwman museum

Op deze hopelijk zonnige dag gaan we met de trein naar Scheveningen. Daar aangekomen kan er het Louwman Museum bezocht worden.

Het Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie één van de mooiste ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis.

Diegene die hier geen zin in hebben, kunnen bijvoorbeeld over de boulevard gaan wandelen of naar het strand gaan. Dat kan ter plekke bekeken worden. Uiteindelijk treffen we ons weer met de hele groep om gezamelijk de dag af te sluiten ergens in een restaurant. Daarna pakken we de trein terug.  

 

Zondag 28 juli: Bioscoopregistratie concert Andre Rieu Foroxity

Deze zondagmiddag begeven we ons naar de bioscoop in Sittard om te gaan kijken naar de registratie van het concert dat Andre Rieu traditioneel ieder jaar geeft op het mooiste plein van Nederland, te weten het Vrijhof. Traditioneel speelt het werk van vader en zoon Strauss een belangrijke rol tijdens dit concert, maar er valt ook te genieten van modern werk in een klassiek jasje. Hopend op een muzikale middag.

 

Zondag 28 juli: High tea De Zeute Aardbei

Bij de Zeute Aardbei maken ze alles van en met aardbeien. Al generaties lang telen ze aardbeien en maken ze hun eigen producten. De verkoop van aardbeien begon kleinschaligmet een koelkast en sigarenkistje. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een gezellige brasserie waar we kunnen genieten van allerlei specialiteiten! De aardbeien worden met veel passie en zorg op volle grond geteeld. Er is bewust gekozen voor de aardbeirassen “Elsanta” en “Portola”, want deze aardbeien zijn vol van smaak en goed houdbaar.

Vandaag staat een 3 gangen high tea van 2,5 uur op het programma met onbeperkt thee. Als eerste genieten we van hartige en zoete hapjes, hierna volgt een heerlijke flammkuchen. Tot slot krijgen we een toetje in het aardbeienthema (seizoen) met een glaasje aardbeien prosecco.

 

Zaterdag 3 augustus: Wandeling, ijsje en pannenkoek eten Gulpen

Vandaag gaan we een mooie wandeling van 1 – 1,5 uur maken door het Heuvelland, een relatief makkelijke wandeling door glooiende weilanden en over leuke paadjes. Voorafgaand of tijdens de wandeling zullen we ergens een ijsje nuttigen. Na afloop kunnen we dan genieten van een lekkere pannenkoek bij de Pannenkoekenmolen in Gulpen.

 

Zondag 4 augustus: Uit eten bij Rudy’s in Landgraaf

Interesse in Amerikaanse gerechten, denk aan een hamburger of Pulled pork, dan ben je aan het juiste adres. Rudy’s is een gezellig restaurant waar je heerlijk kunt eten. Na afloop kunnen we eventueel nog gezellig eentje gaan drinken in het cafe “het Brandwapen” dat ook op de markt van Landgraaf / Schaesberg ligt.

 

Zaterdag 10 augustus: Wandelpuzzeltocht Breda, de stad van de Nassaus!

In deze wandelpuzzeltocht worden 28 multiple choice vragen gesteld over allerlei interessante bezienswaardigheden, die je op je route door Breda zult tegenkomen. De antwoorden op deze vragen zijn soms eenvoudig te vinden op informatieborden die vlakbij - of tegen de gevel van - de desbetreffende bezienswaardigheid zijn aangebracht. Er zijn echter ook een aantal vragen die je niet zo maar 1-2-3 kunt beantwoorden. Hierbij is het natuurlijk de bedoeling dat je de bezienswaardigheid of attractie daadwerkelijk bezoekt...Tijdens de tocht zullen we zeker een terrasje opzoeken Van nadenken krijg je dorst!

 

Na de tocht sluiten we de dag gezellig af met eten/drinken.

 

Zondag 11 augustus: Wandelarrangement de Muldermolen te Schinnen

Voordat we aan een mooie wandeling door Schinnen en omstreken beginnen, komen we samen in de Muldermolen waar koffie/ thee met apfelstrudel met warme vanillesaus op ons staat te wachten. Daarna gaan we op pad voor een mooie wandeling die ons zal leiden naar de mooie plekjes in de voormalige gemeente Schinnen. Na een rustige wandeling komen we weer bij de Muldermolen alwaar we de middag afsluiten met een gezellige nazit en er een keuze gemaakt kan worden uit een huisgemaakte uiensoep met gegratineerde kaas tot over het randje, vergezeld met een stukje boerenbrood of grootmoeders groentesoep.

 

Zaterdag 17 augustus: BBQ bij de Paradijsvogels

Op deze prachtige locatie in het mooie heuvelland gaan we genieten van een BBQ gratis aangeboden door de vereniging aan de leden. Deze activiteit is dan ook alleen toegankelijk voor leden. We kunnen eerst een wandeling maken zodat we daarna goed honger hebben. Bij slecht weer, is een overdekte ruimte beschikbaar. Er is voldoende parkeergelegenheid op de zomerparkeerplaats. Er is vlees, vis en zelfs vegetarisch mogelijk (vegetarisch wel vantevoren aangeven) Er zijn salades, stokbrood, fruit. Alles wat bij een goede bbq hoort.

 

Zondag 18 augustus: Castle Fair Kasteel Eijsden   

Vandaag organiseert Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden in Kasteel Eijsden de CASTLE FAIR. De prachtige tuinen van kasteel Eijsden vormen het sprookjesachtige decor voor de Castle Fair die garant staat voor een sfeervolle ambiance en allure waarin kunst, muziek en een hapje en drankje een belangrijke rol spelen. Kortom lekker struinen langs de vele standjes op het voorplein en in de tuinen van het monumentale kasteel Eijsden en genieten van een ontspannen moment!

Een groot aantal lokale en regionale professionele kunstenaars zullen hun mooiste creaties tentoon stellen in de tuinen van Kasteel Eijsden.Om ons te laten wegdromen in een onvergetelijk moment is er een speciale bier- en wijnbar geopend. Eveneens kunnen we tijdens de Castle Fair genieten van culinaire versnaperingen. Om het geheel een feestelijk muzikaal tintje te geven zijn er verspreid over de dag bijzondere muzikanten LIVE te beluisteren.

Verder kunnen we tijdens Castle Fair vanaf Kasteel Eijsden een historische dorpswandeling maken door het veelzijdige Eijsden en omgeving.

 

Vrijdag 23 augustus: Opening Cultura Nova

Net als andere jaren wordt de opening van het theaterfestival Cultura Nova vast een spektakel. Dit wil je uiteraard niet missen en daarom zijn we er dit jaar ook weer bij. Hoe het programma eruit

ziet is tot op heden onbekend. Maar dat maakt de verassing des te leuker.

Na afloop kan er nog getoast worden op een leuke avond in defestivaltent of in een van de leuke cafeetjes in het centrum van Heerlen.

 

Zaterdag 24 augustus: Fietstocht: Vind wat je verbindt

Een leuke fototocht per tandem rondom het mooie Maasplassengebied. Deze tandemtocht start en eindigt in Horn. De route voert via het fietsknooppuntensysteem. De knooppunten staan aangegeven op de fotokaart die je meekrijgt. Let tijdens de route met zijn allen goed op of je een brug ziet. Kijk of deze brug op één van de foto’s op de kaart staat en noteer de juiste letter in de daarvoor bestemde bolletjes. Als je de letters goed invult, vormen deze een korte zin. De tocht gaat door bij minimaal 12 deelnemers.

 

Zondag 25 augustus: Zwemmen bij Aquana

Of je nu met de grote banden door onze bekende "Lazy River" gaat of door de Master Blaster met waterdruk door de Aqua-achtbaan op en neer gaat... plezier kent geen grenzen! Looplampen, spotlights - een bijzondere ervaring, om te verdwijnen in de duisternis. Black Hole, het zwarte gat van 75 meter lang maakt het mogelijk! Tevens kunt je je persoonlijke dagrecord op het display bij de uitloop zien. In het golfslagbad kun je jezelf onderdompelen in een subtropisch klimaat door de geïntegreerde wildwaterbaan. De whirlpools en ook de solaria in het recreatiebad vullen de sportieve en ontspannende activiteiten aan. Laten we hopen op zonnig weer, zodat we ook kunnen genieten van het buitenbad.

 

Zaterdag 31 augustus: Bezoek dierenpark Gangelt

Als je even het gevoel hebt dat je leven niet wild genoeg is, kom dan mee op een gezellig bezoek naar Dierenpark Gangelt!  Hier in een bosrijke omgeving krijgen wij de gelegenheid om verschillende wilde dieren te zien, o.a. bruine beren, lynxen, wolven, herten, reeën, wilde zwijnen, wisenten, elanden, gemzen, steenbokken, marmotten, visotters, wasberen, boommarters, wilde katten evenals arenden, wouwen, buizerds, valken en uilen.

 

Zondag 1 september: Wandeling Mechelse Heide (B)

Een gemakkelijke wandeling over de schitterende Mechelse Heide met een prachtig uitzicht op het meer. De tweede helft gaat door de Mechelse bossen. Halverwege kunnen we bij “de Salamander pauzeren”.

 

Zaterdag 7 september: Wandeling Ardennen

Dit is een pittige maar zeer mooie afwisselende wandeling. We wandelen langs smalle bospaadjes, door kleine dorpjes en door de velden. In de Ardennen is het nergens vlak dus er zijn meerdere pittige beklimmingen.. Tijdens de wandeling komen we geen lunchgelegenheid tegen, maar stoppen gewoon ergens onderweg op een mooi plekje om eten en drinken.

 

Zondag 8 september: Bezoek aan de Europamarkt in Aken

Op de Europamarkt vertonen zo’n 300 ambachtslieden hun kunsten. Er vindt een strenge selectie van exposanten plaats waardoor de kwaliteit van de Europamarkt is gegarandeerd. Inmiddels wordt de markt voor de 43ste keer georganiseerd. De markt is uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste evenementen in zijn soort. Maar kijk zelf en bezoek de kraampjes op zeven pleinen rond de kathedraal en het stadhuis.

 

Zaterdag 14 september: Kegelen Hendriks

Vandaag eens kegelen i.p.v. bowlen als kennismakingsactiviteit. Vanavond zijn meerdere kegelbanen gereserveerd Hendriks Bowling. Dit is een gezellig bowlingcentrum, dat gevestigd is in het Hendriks Sportpaleis te Hoensbroek. Door de publicaties in diverse media, hopen we vanavond ook aspirant c.q. nieuwe leden te mogen begroeten. Ook jouw introducés zijn welkom. Voor de leden is het ook een prima gelegenheid om (nog onbekende) leden te ontmoeten.

 

Zondag 15 september: Wandeling in Born plus lunch

We vertrekken vanuit Born en wandelen naar kasteel Limbricht (ongeveer 3 km) Daar genieten we van een lekkere lunchcombi. Na afloop lopen we via een andere weg weer terug naar Born. (weer ongeveer 3 km)

 

Zaterdag 21 september: Horse Lovers Fun (Paardrijden / Huifkartocht / mee Wandelen)

Keiheuvel: Een ongerept stukje natuurlijke rust:Het domein Keiheuvel is gelegen in het hartje van de Kempen, temidden van een uitgestrekte groene oase met zijn 108 ha unieke duinen en bossen. Daarvan zijn 60 ha beschermd natuurgebied omdat er zo’n waardevolle planten en dieren opgroeien en bloeien. Heel mooi voor wandelingen, paard te rijden en om een huifkartocht te maken. Voor ieder wat wils. Paardrijden geschikt voor zowel ervaren als voor onervaren ruiters. Elke combinatie is mogelijk, wil je paardrijden, wandelen en met de huifkar? Bij elke pauze kan er gewisseld worden. Geef duidelijk aan wat je wensen zijn!! Als het aantal deelnemers bekend zijn en hun wensen, maken we een passend aangenaam programma voor iedereen. Wandelaars kunnen vrij mee lopen.

 

Zondag 22 september: Prison Island

Maak groepen van twee tot vijf personen en baan jezelf een weg door een cellencomplex van 20 cellen binnen 1 uur.Ieder team krijgt zijn eigen toegangssleutel en wordt na een gedegen briefing losgelaten in het “gevangeniscomplex”.Open de cellen met deze toegangssleutel en het verzamelen in de cel van punten door verschillende raadsels, puzzels, hersenkrakers of fysieke spellen op te lossen.

De spellen variëren enorm en zijn erg verrassend. Zo kun je iedere cel meerdere malen spelen. De spelers weten vooraf nooit hoe het spel loopt als ze de cel instappen.

Een aantal mogelijke spellen zijn: het ontwijken van laserstralen, het oplossen van een raadsel in een zogenoemde scheve kamer, een spel waarbij je vliegensvlug een code moet ontcijferen, een bijzonde-re variant op het bekende basketballen én een heuse “escape tunnel”.

 

Zaterdag 28 september: Karten bij PowerArena

Vandaag gaan we in alle rust karten. In deze elektrische bolides kunnen we genieten van de snelheid en de adrenaline, maar dan zonder de geluiden en de benzinegeur. We gaan dit doen op de nieuwe baan van de PowerArena. Naar verluidt wordt dit een baan, die over 2 verdiepingen is aangelegd. De locatie gaat pas midden in de zomer open.

 

Zaterdag 28 september: Uit eten bij El Greco Heerlen

Grieks eten: wat valt hier verder aan toe te voegen… Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, kan het zijn dat we een beperktere keuze uit de menukaart hebben. Maar gyros, gyros en gyros zal er zeker bij zitten 😊

 

Zondag 29 september: GPS Tocht

Laat je door middel van een GPS- toestel leiden door en rond Valkenburg.

Door middel van satellieten weet het GPS toestel precies waar wij ons bevinden op de aarde. De GPS geeft alleen de afstand in vogelvlucht weer. Dit zorgt voor een puzzeltocht met vragen en bijzondere plekken.

Bij deze nieuwe "Old Hickory" GPS tocht staat de Tweede Wereldoorlog centraal. Bekijk Valkenburg met andere ogen en laat je leiden langs monumenten en overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog in Valkenburg. Tijdens WO II  is net zoals in de rest van Nederland ook in Valkenburg flink gestreden. Dit is op verschillende plaatsen in Valkenburg nog goed te zien.

Ontdek waar een granaatscherf een voorgevel flink heeft beschadigd en loop over de brug die de Amerikanen gebruikten om de Geul over te steken.  De groep krijgt een briefing voor de tocht begint. De coördinaten zijn in het GPS toestel ingevoerd en we worden vervolgens door het apparaat op weg geholpen. Tijdens de tocht wordt onze kennis op de proef gesteld door middel van een aantal opdrachten.

 

Zaterdag 5 oktober: Bezoek Gaia Zoo

Een bezoek aan GaiaZOO is een complete wereldreis in een dag! Op de Afrikaanse Savanne vind je 's werelds mooiste dieren, zoals de imposante neushoorn die vergezeld wordt van een vrouwtje en statige giraffen. Ook de razendsnelle cheeta's en de koning der dieren, de indrukwekkende leeuw, zijn thuis op de savanne. Een bijzondere ervaring tijdens de wereldreis wacht in de Rainforest waar allerlei slingerende en klimmende apen leven. In het Doodshoofdapenbos klimmen de apen zelfs boven je hoofd door de takken. In de onlangs geopende volière zijn onder andere vale en monniksgieren te bewonderen. In 2016 hebben ook kamelen en rode panda's hun plekje gevonden in het park.

 

Zondag 6 oktober: Museum Energeticon in Alsdorf

Vandaag bezoeken we het museum Energeticon in Alsdorf (Duitsland). Dit is een museum over ener-gie en steenkoolmijnbouw in het Akens steenkoolbekken. De expositie bevindt zich onder andere in een voormalige smederij. Ook buiten zijn er diverse objecten tentoongesteld. Zo zijn er kolenschaven, mijnwagentjes en een stoomlocomotief. Zelf kun je ook proeven doen met energie(bronnen).

 

Zondag 6 oktober: Uit eten bij Restaurant Milano/Heidhof Herzogenrath (D)

Op 3 km van het museum gaan we heerlijk uit eten. De keuken is Italiaans (Pizza-Pasta), Duits (de Grillteller ontbreekt zelfs niet), Indiaas (de kok bereidt geweldige curry's), Vegetarisch (Gemüseau-flauf), maar ook de Imbiss-gerechten ontbreken niet (o.a. Currywurst mit Fritten/Gyros). Voor elk wat wils dus. Uit ervaring goed

 

Vrijdag 11 oktober: Tupperware party

Iets anders als anders op het AVZL-programma: een Tupperware party, gehouden door Nicole bij haar thuis in Geleen. Heeft jouw verzameling plastic bakjes uitbreiding nodig? Kom dan gezellig bij Nicole thuis nieuwe Tupperware bestellen. Maximaal 10 personen.

 

Zaterdag 12 oktober: Oktoberfeest Sittard

Dit jaar wordt een avondje Oktoberfeest op het programma gezet. We gaan weer gezellig feesten en proosten en uit volle borst mee zingen. De kaarten zijn vanaf 19 april te koop via de website van de oktoberfeesten of bij de winkels van Primera. Houd de website www.oktoberfeestsittard.nl of de Facebookpagina https://www.facebook.com/OktoberfeestSittard/ in de gaten voor info over het programma en de kaartverkoop.

 

Zaterdag 12 oktober: Uit eten bij Foroxity

Voor de mensen die geen zin hebben in de Oktoberfeesten gaan we lekker uit eten bij Foroxity. Als je een combi-ticket pakt voor de bioscoop betaal je een speciaal tarief.

 

Zaterdag 12 oktober: Bioscoopbezoek Foroxity

Na het eten gaan we naar de film. Welke film er dan draait, is nu natuurlijk nog niet bekend. Je kiest zelf welke film je wil gaan. Iedereen is daar uiteraard vrij in. Wil je niet mee eten maar wel naar de film? Ook dit is natuurlijk geen probleem. Dan zien we gewoon bij de ingang van de zaal.

 

Zondag 13 oktober: Escape Room

Drie kamers genaamd "Helstraat 666", "The Haunted Office" en "The Lost Wizard" zijn beschikbaar voor ons om op te lossen binnen 1 uur. Kun jij alle aanwijzingen ontcijferen om de uitgang te vinden?

 

Woensdag 16 oktober: Thais eten bij Khun Kaew in Heerlen

Maak kennis met de authentieke Thaise keuken vandaag bij Khun Kaew. Iedere woensdagavond is hier namelijk een buffet met Streetfood. We kunnen kiezen uit verschillende gerechten zoals Tom Kha Kai soep (kokossoep met kip), Tom Yum Kung soep (pittig met garnalen), zelfgemaakte loempia's met of zonder kip, Thaise Nasi (vegetarisch), Keng Kieuwhaan met kip (groene curry), Panaeng Nua (rode curry met rundvlees) en nog vele andere gerechten. Wij kunnen 1,5 genieten van al deze gerechten.

 

Zaterdag 19 oktober:lichtkunstfestival Kasteeltuinen Arcen

Tijdens het Lichtkunstfestival Enchanted Gardens in de Kasteeltuinen in Arcen wordt er flink uitgepakt met spectaculaire lichtkunst. Je wandelt als bezoeker een sfeervol uitgelichte route door het gehele park. Tijdens de route kom je langs diverse kunstwerken die elk een prominente plek in de tuinen hebben gekregen. Honden zijn welkom in het park, mits aangelijnd aan een korte lijn. Het park is deze avond geopend tot 23:30 uur. Geef bij het aanmelden duidelijk aan of je rechtstreeks naar Arcen rijdt of dat je naar de carpoolplaats komt.

 

Zaterdag 19 oktober: Musest in Woetsjok

Bijna elk weekend is er wel een optreden van één van de vele rock coverbands in Liveclub Woetsjtok te zien. Vandaag is dat de band Musest, de World’s no.1 Muse Tribute. Musest hoeft eigenlijk geen uitleg meer.Volgens Woetsjok een van de beste tributebands die ze kennen, ze zijn zeer professioneel en benaderen muziek, sfeer en visuals op een gruwelijk goede wijze. Absoluut een aanrader!

 

Zondag 20 oktober:Wandeling ‘’Kerkrade – Rundum merkstein

Wandeling Kerkrade – Rundum Merkstein:Deze route is onderdeel van de zogenaamde Euroderoutes. Je ontdekt o.a. het Grube Adolfpark met een prachtig uitzicht vanaf de berg, de waterburcht Rimburg en de Uebach. De wandeling start in Rimburg, zodat de aansluitende eetactiviteit snel en makkelijk te bereiken is.

 

Zondag 20 Oktober: Uit eten bij Grieks Restaurant Artion

Na de wandeling gaan we eten bij Grieks Restaurant Artion. Ook de niet-wandelaars mogen uiteraard aanschuiven. Het is een sfeervol restaurant in Übach-Palenberg met genoeg parkeergelegenheid.

 

Vrijdag 25 oktober: Brunssumse Oktoberfeesten

Ieder jaar komt er weer een aantal hoogwaardige artiesten uit Oostenrijk naar Brunssum om er een geweldig feest van te maken in de grote houten feesttent op het Koutenveld in hartje Brunssum! Het programma wordt aangevuld met goede en gezellige artiesten uit de regio en Duitsland! Op deze vrij-dagavond zijn dat de Zillentaler Mander, Geri der Klostertaler, Tonca ohne Gewähr en Marleen Rutten. Dit zal weer zorgen voor een feestelijke stemming. Het kaartje dien je zelf te kopen via de website. AVZL koopt de kaart NIET voor je.

 

Zaterdag 26 oktober: Free Play, speelhal flipperkasten

Voor de Maastrichtse zanger Fabrizio is een jongensdroom in vervulling. Die droom is niet een optreden in een vol Ahoy, maar de opening van een eigen speelhal in Lanaken :Free Play Lanaken is een speelhal met de grootste collectie flipperkasten en retro videogames van België, allemaal ingesteld op vrij spel. Je betaalt dus enkel entree, en daarna is het onbeperkt speelplezier!Herleef oude flipperkast tijden, kom je ook?

 

Zaterdag 26 oktober: uit eten Brasserie Lido (Lanaken)

Na het Free Play spelen, gaan we gezamenlijk eten bij Brasserie Lido te Lanaken. Ook niet-gamers mogen natuurlijk aanschuiven. Brasserie Lido is een gezellige brasserie met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, waar een optimale service in een warme ambiance de hoofdrol speelt. Hier ben je altijd op het juiste adres, ze zien je graag terugkomen !

 

Zaterdag 26 oktober: Q-music Foute party

Dansen, feesten en (her)beleven van de allergrootste Foute hits die eigenlijk best goed zijn! Y-M-C-A! No no no no no! Una paloma blanca, Sex on the beach, We are the children of the night… Confetti het publiek in, handjes in de lucht en zingen… Al jarenlang is de Foute Party een begrip in Nederland. En dit jaar gaan we het met de AVZL beleven

 

Zondag 27 oktober: High tea in Tearoom The Horse and Hound

Vanmiddag een lekkere high tea van 2,5 uur in een gezellige en sfeervolle tearoom op een lokatie die je niet snel verwacht. Een high tea met hartig en zoet en een verrassing als afsluiter. Alles is zelfge-maakt en wordt op een andere manier geserveerd dan de standaard high teas. Inclusief thee èn kof-fie. Ben je benieuwd geworden? Meld je dan snel aan.

 

 

Zaterdag 2 november: Halloweenspooktocht in het Steinerbos

Vanavond gaan we (hopelijk met een groot aantal AVZL-ers) in kleine groepjes griezelen in het Stei-nerbos.De minimumleeftijd is 12 jaar, dus het belooft een spannend avond te worden. Durf jij de spanning aan? Of schrik jevan het minste of geringste? Gillen mag! De hele tocht van anderhalf uur lang. Ook het binnenbad zal worden omgetoverd worden tot een waar spookhuis, waarin de engste griezels leven.Om deel te nemen aan de Halloween-griezel-splash moet je minimaal in het bezit zijn van een A-diploma, dusvergeet vooral je zwemkleding niet.Kom maar op, als je durft! Meldt je je uiterlijk 20 oktober aan en zorg ervoor dat het gelduiterlijk 20 oktober op rekening van AVZL (IBAN-Nummer: NL20INGB0006560449 staat o.v.v. Halloweenspooktocht, dánpas wordt er een entreeticket voor je besteld.Na 20 oktober is deelname niet meer gegarandeerd, want vol = vol!

 

 

Zaterdag 9 november: Mind Mystery

Er was ooit, lang geleden, een man met een miljoen ideeën genaamd Siebrandt. Hij hield ervan om eigenzinnige objecten te creëren en te bouwen. Hij had een passie voor uitvindingen en was áltijd op zoek naar oplossingen die net een beetje anders waren. Hij was een tikkeltje eigenaardig en leefde een teruggetrokken bestaan aan de rand van het bos, samen met zijn papegaaien Coco en Louis. Sinds de explosie zijn er in het bos allerlei uitvindingen van Siebrandt’s verzameling teruggevonden. Optische illusies die door hem bedacht zijn, maar ook de rariteiten die hij meenam vanuit de verre landen die hij bezocht. Deze zijn tentoongesteld in Mind Mystery, zodat ook jouw waarneming getest kan worden. En Siebrandt’s huis… tja, dat is na het ontplofte experiment op zijn kop beland en met geen mogelijk-heid meer overeind gekregen. We zullen het nooit zeker weten, maar we vermoeden dat Siebrandt’s laatste proef gelukt is, want sindsdien stroomt het water hier in Mind Mystery naar boven….

 

Zondag 10 november:Lunch met wandeling Brikke Oave

We beginnen met een heerlijke lunch, bestaand uit een kopje soep, brood met ham en kaas, koude schotel, salade, een kroket en een drankje naar keuze. Als ons buikje goed vol gegeten is gaan we aan de wandel. We gaan voor 6 km. Mocht het weer goed meewerken, kunnen we er 10.2 km van maken. Tijdens deze gemakkelijke maar afwisselende wandeling wandelen we eerst langs de mooie vijvers door het park en dan naar het Schutterspark. Daarna langs de Roode Beek en via een mooi knuppelpad, komen we bij de Buitenring Parkstad. Via bospaadjes slingert de route verder tot aan de parkeerplaats in Schinveld waar een picknickbank staat. De terugweg lopen we over voetpaden door het dal van de Roode Beek en maken we een rondje om de Kattenkoelen vijver. Dan lopen we weer door het Schutterspark. Na een stuk door het dorp komen we weer bij de mooie vijvers terug bij ons beginpunt.

 

Vrijdag 15 november: Kim Wilde

Wie kent ze niet; de heerlijke new wave hits waarmee Kim Wilde in de eighties de Europese hitparades bestormde? Haar debuut Kids in America werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View from a Bridge en Never trust a stranger. Niet minder dan dertig miljoen albums en singles heeft ze inmiddels verkocht en ruim dertig jaar na haar debuut, kent haar carrière een ‘tweede jeugd’. Op 15 november komt de zangeres naar Heerlen met haar nieuwe tour.

 

Zaterdag 16 november: Kookworkshop Heuschen Schrouff

Omdat er zoveel aanmeldingen waren voor de vorige kookworkshop van Heuschen Schrouff hebben we er vandaag weer een op het programma gezet. Dit keer volgen we de kookworkshop India 1 en maken Ghee Rice, Chicken Curry, Mango Chutney, Boiled Fried Eggs en Papadums. We kokkerellen in tweetallen heerlijke gerechten die we na afloop gezellig samen opeten onder het genot van frisdrank of witte wijn. We maken zoveel dat we het niet op krijgen, waardoor we het restant in bakjes mee naar huis kunnen nemen en er een andere dag nog van kunnen smullen. (kan ingevroren worden) Ook krijgen we een kookschort zodat onze kleren niet vuil worden en deze schort mogen we na afloop mee naar huis nemen. De uitleg staat duidelijk op papier, zodat we de gerechten thuis nog zo vaak kunnen maken als we willen.

 

Zondag 17 november:Taartproeverij

Altijd voor een dilemma bij het kiezen van een stukje taart. Dat hoeft nu niet. We gaan vandaag heerlijk taart proven bij Sweet Corner. Het enthousiaste en zeer gastvrije team bakt iedere dag weer de meest heerlijke taarten. Al het gebak wordt gemaakt naar eigen recepten en met minimaal gebruik van boter en suiker onderscheidt Sweet Corner van andere banketbakkers.Je krijgt circa 6 stukjes taart om te proeven.

 

Zaterdag 23 november: Rondleiding Kazematten Maastricht

Volg een rondleiding door de Kazematten, de ondergrondse verdedigingswerken van Maastricht. De gids van Maastricht Underground geeft een indruk over het 'hoe en waarom' van dit unieke krijgs-bouwkundige monument. Tussen 1575 en 1825 is aan de Westkant van Maastricht een netwerk van gangen of mijngalerijen ontstaan. Deze gangen werden gebruikt om tijdens een belegering van de stad de vijand ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken. In deze verdedigingswerken wordt een wandeling gemaakt door bakstenen tunnels, en zorgen de kruispunten die allemaal op elkaar lijken voor verwarring.
Ga ook eens op een smal houten bankje zitten zoals de Maastrichtenaren deden tijdens de Tweede Wereldoorlog, terwijl hoog boven hen de bommenwerpers overkwamen. Fluister vrienden in het don-ker iets in het oor. Ook wordt de expositie bezocht waarin twee schuilperiodes worden belicht; de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. Foto’s, originele affiches en installaties schetsen een goed sfeerbeeld dat terugvoert naar deze vaak angstige en beklemmende tijd, die zo nu en dan ook een glimlach zal oproepen en tot nadenken stemt.
Bijzonderheden: - De constante temperatuur in de gangen is circa 15 graden. - Een vest, trui of jas en goed schoeisel wordt aangeraden. - Er zijn geen sanitaire voorzieningen bij het start- en eindpunt, houdt hier rekening mee. - Rondleiding is NIET geschikt voor rolstoelen/mensen slecht ter been, i.v.m. trappen.

 

Zondag 24 november: Kennismakingswandeling Stein

We maken een vlakke en gemakkelijke wandeling door delen van de gemeente Stein. We lopen van Stein naar Meers en weer terug. We gaan langs het Julianakanaal en de Maas. Door bos en natuur-gebied met leuke paadjes en een mooi beekje. Halverwege kunnen we pauzeren in Meers. Voor deze wandeling zal extra geadverteerd worden om nieuwe mensen te laten kennismaken met onze vereni-ging.

 

Vrijdag 29 november: Workshop Kerststukje maken

Tijdens een workshop bloemschikken maken we een bloemstuk voor de komende kerstdagen. De workshop wordt gegeven door Bloemenboetiek Chandra. Naast dat zij een eigen zaak heeft (gespeci-aliseerd in bruids- en rouwboeketten) geeft zij ook al jaren bloemschikcursussen. Schuif vanavond aan en je kunt je familie en vrienden verbluffen met een mooi zelfgemaakt bloemstuk. Chandra maakt er altijd iets moois moderns van. Er komt een voorbeeld van wat we gaan maken vooraf op het forum te staan.

 

Zaterdag 30 November:Vegetarisch eten

We gaan uiteten bij Roos. Hier krijgen we een 3 gangenmenu zonder vlees. Vanuit een passie voor gezond en lekker eten is het restaurant ‘Groenten van Roos’ ontstaan in het centrum van Sittard. Eten dat zo lekker is, dat je eventjes vergeet dat het ook enorm gezond is. PUUR EN (H)EERLIJK. De producten die in dit restaurant gebruikt worden zijn biologisch. Alle gerechten worden zelf gemaakt en er worden dus geen kunstmatige stoffen aan toegevoegd. Daarnaast zijn alle gerechten gluten- en lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers en volledig plantaardig en veganistisch. We gaan dus vegetarisch eten.

 

Zondag 1 december: Het complot in Bilzen

Wie of wat zit er achter het raadselachtige ongeval op het domein van Alden Biesen? Welke sporen zijn er te vinden, en vooral: waar leiden ze naartoe? In het gloednieuwe misdaadspel van Bilzen Mys-teries verken je op een speelse en spannende manier het historische domein van Alden Biesen. Aan-wijzingen, raadsels, (dwaal)sporen en proeven kruisen je pad. Los jij het mysterie op? Word jij de rechterhand van commissaris Angel (Joke Devynck) ? Laat de speurder in je los en zie wat anderen niet zien. Denk aan: ID-kaart meenemen ter garantie van tablets en koptelefoons. Het is buiten. Bij zeer slecht weer kan het zijn dat de activiteit geannuleerd wordt. Activiteit duurt circa 1 uur en 40 minuten. Ach-teraf kunnen we een drankje doen.

 

Vrijdag 6 december: Pakjes Dobbelspel

Dit jaar weer een gezellige pakjes-dobbelavond bij een lid thuis! Iedere deelnemer koopt 3 kleine cadeautjes van ongeveer € 5,-per stuk. Deze pak je zodanig in dat er van de buitenkant niet direct te zien is wat erin zit. Verder zet jeer een leuke en lichtelijk mysterieuze aanwijzing op zodat iedereen op een leuke manier kan proberente raden wat erin zou kunnen zitten. De pakjes worden via een dobbel-spel met opdrachten onder de aanwezigen verdeeld. Je komt dus met 3 cadeautjes en gaat er ook met 3 weer naar huis. Maar welke3 cadeautjes??? Hapjes en drankjes zijn deze middag naar voorbeeld van de American Party. Iedereen neemt zelf wat te eten en te drinken mee. Zet bij je aanmelding op het forum erbij wat je meeneemt zodat niet iedereen hetzelfde meeneemt.

 

Zaterdag 7 december:Chocolate-Nation en Kerstmarkt Antwerpen

We bezoeken vandaag het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld. Een waar walhalla voor chocoladeliefhebbers. Een belevingsmuseum waar je letterlijk je vingers af kunt likken. In veertien gethematiseerde ruimtes nemen we je 60 tot 90 minuten lang mee in het verhaal van de Belgische chocolade. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt en hoe de fluweelzachte smaak ontstaat.
Chocoladetradities, geschiedenis, merken, producten en innovaties die voor de wereldwijde reputatie zorgden, je vindt ze allemaal op jouw reis door het museum. En onderweg kun je naar hartenlust proeven, dat spreekt voor zich…

 

Zondag 8 december: Route d’Amuse

Omdat dit vorig jaar zo’n succes was, ook dit jaar op het programma. We kiezen 1 van de verschillen-de wandelroutes met elk vijf stopplaatsen, waar we telkens een heerlijke amuse krijgen geserveerd. Voor wie wil kan op elke stopplaats ook een drankje genuttigd worden. De meeste bedrijven hebben al een aantal jaren ervaring met de route en weten hun gasten elk jaar weer te verrassen met een originele, smakelijke amuse als kennismaking met hun bedrijf.

 

Zaterdag 14 december: Bioscoop Vue Kerkrade

We nemen de vroege avondvoorstelling, de meeste films beginnen om 19:00/19:15/19:30 uur. Na afloop van de film kunnen we gezamenlijk nog wat drinken.

 

Zondag 15 decemer: Scrooge Festival

Arcen brengt een Christmas Carol tot leven! Hier ontmoeten we tijdenshet Scrooge Festival een 450-tal personen gekleed in Dickensstijl. Straten en pleinen zijn sfeervol ingericht. Men kijkt zijn ogen uit en waant zich echt in het Londen van weleer. We volgen de route door het dorp en ontmoeten allerlei personages maar ook ganzen, varkens en kippen. Op ‘n hoek in de steeg spuugt de geest van Mage-re Hein en de doodgraver vraagt eerbied voor de doden die hij van de straat opraapt.In de prachtig versierde kerk zingen een 25-tal monniken, afgewisseld door een vocaal kwartet en een houtensemble, kerstliederen.
Op het Raadhuisplein vinden we de vrek EbenezerScrooge die een hoofdrol vertolkt in de minimusical “A Christmas Carol”. Ook Oliver Twist is te zien met zijn kornuiten met o.a. ”pikken wat je pikken kan”. Vergeet ook niet even binnen te lopen bij de poppenspeler uit België of bij de toverlantaarn met echte plaatjes uit de Dickenstijd. Kijk over het plein vanuit het kleine reuzenrad of draai horizontaal rond in de authentieke mallemolen.
Geniet ook van de vele snuisterijen uit de tijd van toen. Er is voor elk wat wils. Al met al een evenement waar iedereen zich thuis zal voelen in een warme maar toch winterse sfeer die Dickens heet.

 

Zaterdag 21 december: Workshop glasfusing

Glasfusing is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze gedeeltelijk te versmelten. Glasfusing biedt zo ook de mogelijkheid om de verschillende kleuren van glasdelen met elkaar te laten vervloeien of te vermengen.Tijdens de workshop glasfusing maak je zelf een schaal of raamdecoratie van glas. Alle werkstukken worden na de workshop in de oven gefused door het glasatelier. Het werkstuk kan dus niet direct worden meegenomen. De afspraken hiervoor worden aan het eind van de workshop gemaakt.

 

Zaterdag 21 december: Classics Night La Salle Susteren

Dansen op de klassiekers van de jaren 80, met af en toe een uitstapje naar de jaren 90 en de heden-daagse muziek. Even weer lekker met de voetjes van de vloer en swingen maar. Aangezien het bijna Kerstmis is, is dit “the Christmas editition

 

Zondag 22 december: Spellenmiddag

Vandaag een spellenmiddag bijeen lid thuis. Potje kaarten? Mens erger je niet? You name it! Geef bij je aanmeldingaan welk spel je meeneemt. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Max.12 personen incl.organisator.

 

Zaterdag 28 december: Kennisquiz !!!

Al een paar keer gehouden en steeds een succes. Deze quiz is gebaseerd op de Pubquiz, maar wordt in de huiskamer van een lid gespeeld. Debora en Marco zorgen voor de vragen (en antwoorden). In groepsverband wordt je kennis getest op het gebied van muziek, sport, tv en film, geschiedenis, aardrijkskunde en algemene kennis. Deze avond staat al jaren garant voor een gezellige avond. Er passen maximaal 16 mensen dus meld je tijdig aan. Wij zorgen voor een hapje en een drankje, zorgen jullie voor goede quiz-zin.

 

Zondag 29 december: Eindejaarstocht Berg en Terblijt

Vandaag sluiten we het wandeljaar van de AVZL af met een wandeling hopelijk onder winterse omstandigheden. We beginnen deze wandeling bij het gemeenschapshuis alwaar we ons zullen inschrijven om vervolgens te beginnen aan deze gevarieerde wandeling die ons zal leiden naar het rustpunt alwaar we de inwendige mens kunnen versterken.Op de rustplaats zijn koffie, thee broodjes ham en kaas en vlaai tegen schappelijke prijzen verkrijgbaar. Na de pauze vervolgen we de wandeling om weer terug te keren op ons startpunt. In goed overleg kunnen we de dag afsluiten met ergens samen eten.

 

Dinsdag 31 december: Oud en Nieuw vieren

Oud op Nieuw: altijd weer een speciale dag / nacht die je eigenlijk niet in je eentje maar met vrienden en bekenden wilt vieren. Daarom dit jaar gezellig bij Mark thuis. Er kunnen maximaal 12 mensen ko-men dus meld je snel aan. Het idee is om om 18 uur bijeen te komen en dan met z’n allen Chinees te eten (kosten worden gedeeld). Daarna gezellig kletsen (misschien een kaartspelletje spelen of iets leuks op tv kijken, wat iedereen wil) onder het genot van drankjes en hapjes. Iedereen neemt zelf wat lekkers mee en Mark zorgt voor drank. Er is zelfs de mogelijkheid te blijven slapen. Dit moet dan natuurlijk even goed afgestemd worden ivm het ontbijt. Zoals iedereen weet: ben je bij Mark thuis, dan is het altijd gezellig.