Zaterdag 6 oktober: Rondleiding ambachtelijke stroopstokerij

Hombourgeois heeft sinds jaar en dag de familietraditie van het stroopstoken voortgezet. Elk najaar is Roy Eussen dag en nacht in de weer om de vers geoogste appels en peren te verwerken tot stroop. Dit gebeurt op ambachtelijke wijze met een koperen ketel en houten pers. Deze stroop is niet te vergelijken met de stroop die in de supermarkt te krijgen is. Zij organiseren rondleidingen en proeverijen door de ambachtelijke stroopstokerij. Rondleiding duurt 1,5 uur

 

Zaterdag 6 oktober - Foo Fighters coverband

De Foo Fighters coverband In Your Honor speelt vanavond de grote en minder grote hits van deze alternatieve rockband. Denk aan gehoorbescherming.

 

Zondag 7 oktober: Labyrint Drielandenpunt Vaals

Vanmiddag zijn wij actief op het hoogste puntje van ons koninkrijk dat in Europa ligt. We beginnen met koffie en gebak bij Taverne de Grenssteen. Nadat we de inwendige mens versterkt hebben gaan we naar het Labyrint om rond te dolen. Na afloop van de dwaaltocht meken we een korte wandeling van 6,5 km rondom het Drielandenpunt.

 

Zondag 7 oktober: Uit eten Restaurant de Bokkerijder

Nadat we ons de afgelopen middag hebben geamuseerd op en rond het Drielandenpunt is het tijd om de inwendige mensen te versterken. We hebben de keuze uit een uitgebreid menu, er is dus voor ieder wat wils. Ook mensen die niet hebben deelgenomen aan de middagactiviteiten zijn uiteraard van harte welkom.

 

Zaterdag 13 oktober: Bioscoop Vue Kerkrade

We nemen de vroege avondvoorstelling, de meeste films beginnen om 19:00/19:15/19:30 uur. Na afloop van de film kunnen we gezamenlijk nog wat drinken.

 

Zondag 14 oktober: Rommelmarkt MECC

Vandaag struinen we langs de kraampjes op de rommelmarkt die eens in de paar maanden in het MECC gehouden wordt. Eens kijken wat er allemaal door mensen verkocht wordt en misschien vind je nog datgene waar je al een tijdje naar op zoek was of gewoon iets leuks wat altijd van pas komt.

 

Zondag 14 oktober: Wokken in Hoensbroek

Niet mokken, maar lekker wokken. Deze uitspraak bestaat al jaren, maar doet het nog steeds goed bij de mensen. We kunnen 2,5 uur onbeperkt genieten van culinaire gerechten.

 

Zaterdag 20 oktober: Museum Land van Valkenburg

De vaste tentoonstelling presenteert hoogtepunten uit de geschiedenis van Valkenburg en omgeving. De rode draad daarin is ‘mergel’, de kalkzandsteen die zo karakteristiek is voor deze regio. De tentoonstelling begint in de Krijttijd, waarin de omstandigheden mogelijk maakten dat mergel kon ontstaan, en loopt door tot in de 19e en 20e eeuw met toerisme en mergelarchitectuur van onder andere Pierre Cuypers. Tevens is er een collectie leesplankjes in woord en beeld 'aap-bis-zjwaam' te zien. Leonie Robroek die deze collectie verzamelde ontwierp 4 leesplankjes voor dialectonderwijs binnen de gemeente Landgraaf. Zij begon haar verzameling met Pop-Hond-Klok, waarmee ze thuis leerdelezen, en een Maastrichtse versie (1984) van het plankje dat als eerste in het Limburgs verscheen.

 

Zaterdag 20 oktober: Ristorante IL Forno

In dit Italiaans restaurant waan je je voor even in Italië als je geniet van eigengemaakte pizza's, pasta's en andere Italiaanse heerlijkheden. Authentiek en iedere dag vers, zo worden de gerechten bereid, met recepten die al generaties lang worden doorgegeven. Kom en geniet van specilità della nonna, oma's specialiteiten!

 

Zondag 21 oktober: Wandeling Schinnen

Deze keer lopen we de oranje paaltjesroute in Schinnen. Dit is een uitgezette wandeling van 14,2 km die leidt door Schinnen, Puth en Sweikhuizen. We kunnen genieten van vergezichten, holle wegen en bos. Onderweg maken we een tussenstop om de inwendige mens te versterken.

 

Zondag 21 oktober: Uit eten Brasserie Peil 5

Na een mooie wandeling door het landelijke Schinnen en omstreken gaan we de inwendige mens versterken bij Brasserie Peil 5 in Schinnen. Deze brasserie is gelegen in het centrum van Schinnen, naast de vijver.

 

Zaterdag 27 oktober 2018: Halloween "The Villains IV" in Mondo Verde

Vanavond gaan we griezelen in Mondo Verde. Als de duisternis valt, worden de wereldtuinen getransformeerd in een akelig gebied met onder andere de volgende scare zones: The Infected , The Darkness, The Fun Maze, Cave in the Woods, Victorians from Hell, Jungle Fever, en de Witte Wieven. Je bent ook niet meer veilig op de wandelpaden met walking scare actors die overal kunnen opduiken in het park en waarmee je op de foto kunt. Je kunt je maag versterken met een hapje en een drankje bij de verschillende horecagelegenheden in het park. Ook is er een markt waar je Halloween goodies kunt scoren. Om 24:00 uur sluiten de scare zones en is er nog een Fotoshoot/ Afterparty met DJ van 00:30 tot 01:30 uur.

 

Zondag 28 oktober: Afternoon Tea bij Teazone in Maastricht

In Nederland en Duitsland bestaat de misvatting dat een High Tea een luxueus middagritueel zou zijn. Een High Tea is echter een Engelse maaltijd, vooral bedoeld voor arbeiders om te nuttigen rond 18:00 uur. Wij gaan vandaag een royal Afternoon Tea beleven bij Teazone in het centrum van Maastricht. Deze aangeklede thee bestaat uit zowel hartigheden als zoetigheden en wordt in gangen geserveerd met bijpassende thee.

 

Vrijdag 2 november: Vurige Vijvers Molenvijverpark Genk (B)

In Genk naar Vurige Vijvers, een gloednieuw licht- en vuurparcours in het Molenvijverpark. Tijdens een wandeling van ongeveer één kilometer passeer je langs tal van leuke licht- en vuurinstallaties, zoals lichtgevende waterlelies, een veld vol lichtjes en vuuracts op het water. Tot rust komen doe je in het vuurkamp, waar je lekkere marshmallows kan bakken op de barbecue.

 

Zaterdag 3 november: Bowlen- en Kennismakingsavond

Vanavond zijn meerdere bowlingbanen gereserveerd bij “Bowling- & Partycentrum Stardust”. Door de publicaties in diverse media, zullen vanavond ook aspirant- c.q. nieuwe leden aanwezig zijn. Ook jouw introducés zijn welkom. Voor de leden is het ook een prima gelegenheid om (nog onbekende) leden te ontmoeten. Bowlen vanaf 20:00 uur tot 22:00 uur.

 

Zondag 4 november - Clip 'n' Climb Sittard

Klimmen bij dit indoor klimpark is niet alleen leuk en actief; je bouwt meteen ook aan je zelfvertrouwen. Ervaring of een klimpartner is niet nodig. Na de instructie kunnen we beginnen met klauteren; er zijn maar liefst 30 challenges! Zorg ervoor dat je dichte schoenen aanhebt, lang haar vast draagt en geen loshangende sieraden om hebt.

 

Dinsdag 6 november: Supper Club

Vanavond gaan we eten bij Café de Pancraat, bij de meesten onder ons bekend onder zijn “oude“ naam de Kroniek. Zij hebben iedere dinsdagavond SupperClub. Het is toch heerlijk als je gewoon kunt aanschuiven na je werk en niet hoeft te denken aan de afwas? Het is eten wat de pot schaft en tegenwoordig in een bepaald thema. Dit thema wordt van tevoren via het forum bekend gemaakt. Is het druk, geen nood; de koks bereiden snel iets anders erbij. Kortom, wees erbij en laat je verrassen!

 

Zaterdag 10 november: Cocktail Workshop

Wil je leren om een cocktail te maken? Nu is je kans. Eetlokaal Zaartje geeft een cocktail workshop waarin je 3 cocktails gaat maken.

 

Zondag 11 november: Wandeling Wormdal – Richterich

Tijdens deze heuvelachtige wandeling starten we vanaf restaurant Teuterhof Hütt’n langs de Worm en dan door het mooie bos Wiedtbusch naar het dorpje Rumpen. Via veldwegen komen we in het dorpje Mittelürsfeld en via een mooi grindpad zijn we dan in Richterich. Hier een pauze bij Alt Richterich. Daarna langs het prachtige kasteel Schloβ Schönau en dan dwars door de velden naar het dorpje Berensberg. Hier gaan we door het mooie Paulinenwäldchen naar het Wormdal. We klimmen door een hellingbos omhoog naar een plateau. Via een mooi panorama pad bereiken we de Adamsmühle en dan weer via een hellingbos tot bij het startpunt. Etenstijd, yummie!

 

Zaterdag 17 november: AVZL Kennisquiz

Al een paar keer gehouden en steeds een succes. Deze quiz is gebaseerd op de Pubquiz, maar wordt in de huiskamer van Paul gespeeld. Debora en Marco zorgen voor de vragen (en antwoorden). In groepsverband word je kennis getest op het gebied van muziek, sport, tv en film, geschiedenis, aardrijkskunde en algemene kennis. Deze avond staat al jaren garant voor een gezellige avond. Er passen maximaal 16 mensen dus meld je tijdig aan. Wij zorgen voor een hapje en een drankje, zorgen jullie voor goede quiz-zin.

 

Zondag 18 november: dierentuin Zoom Erlebniswelt

Vandaag gaan we een dagje naar Zoom Erlebniswelt, de dierentuin van de Duitse stad Gelsenkirchen. Het plein bij de ingang vormt het startpunt van de rondwegen door 3 themagebieden. In het Alaska-themagebied komen we o.a. de verblijven van lynxen, wolven, elanden, sneeuwuilen en verschillende kleinere zoogdieren tegen. Hier vinden we ook een groot verblijf voorzien van een grote waterval voor Kodiak-beren en poolvossen. De "Tundra" wordt bewoond door een groep rendieren, terwijl de "Polarregion" bestaat uit de verblijven van de ijsberen en de Californische zeeleeuwen. Het verblijf van de zeeleeuwen is de grootste in zijn soort in Europa en kan door middel van een glazen tunnel ook onder water bekeken worden door de bezoekers. Het Afrikaanse themagebied omvat o.a. steppezebra's, struisvogels, maraboes, parelhoenders, elandantilopen, springbokken en zwarte paardantilopen. De "Baumsavanne" is in dit themagebied het terrein van de giraffen, hoornraven, impala's en nyala's. Omliggende verblijven worden bewoond door leeuwen, gevlekte hyena's en verschillende vogelsoorten. Het "Regenwald"-gebied bestaat uit de verblijven van de nijlpaarden, chimpansees, rode vari's en servals. In het themagebied "Azië" zijn onder meer orang-oetans, Siberische tijgers, kleine panda's en kamelen te zien. Kortom, genoeg te zien om een dag te verblijven in deze mooie dierentuin!

 

Zaterdag 24 november: Adventskrans maken

Tijdens een workshop bloemschikken maken we een bloemstuk voor de komende adventsdagen. De workshop wordt gegeven door Bloemenboetiek Chandra. Naast dat zij een eigen zaak heeft (gespecialiseerd in bruids- en rouwboeketten) geeft zij ook al jaren bloemschikcursussen. Schuif vanmiddag aan en je kunt je familie en vrienden verbluffen met een mooi zelfgemaakt bloemstuk. Chandra maakt er altijd iets moois moderns van.

 

Zaterdag 24 november: E-karten bij POWERARENA

Vanavond gaan we een gezellige avond karten. Om het weekend in te luiden gaan we ons een beetje voelen als nationale trots Max Verstappen, dus kom karten op de grootste elektrische indoor kartbaan van Parkstad Limburg. Karten is een spannende en spectaculaire activiteit voor jong en oud! Het is een relatief ongevaarlijke sport die voor vrijwel iedere doelgroep bereikbaar is. De kartbaan is speciaal ontworpen om op hoge snelheden spectaculair door de bochten te kunnen racen. Het circuit bevat enkele unieke bochten en meerdere rechte lange baandelen om zo alle kracht van de elektrische karts optimaal te kunnen benutten.

 

Zondag 25 november: Brunch Snowworld

Vandaag gaan we genieten van een heerlijke brunch bij Snowworld in Landgraaf.De brunch bestaat uit: huisgemaakte seizoenssoep, diverse soorten brood en broodjes, saucijzenbroodjes, kazen, vleeswaren en gerookte zalm, zoetwaren, diverse salades, warme gerechten zoals kippenragout en stoofvlees, scrambled eggs, bacon en worstjes, wafels met warme kersen, cakejes en patisserieën en fruit. De brunch is inclusief onbeperkt thee, koffie, melk, verse jus d'orange, Fristi en koude Chocomel. Voor de liefhebber kunnen we na afloop nog de Wilhelminaberg beklimmen om weer wat calorieën te verbranden.

 

Zaterdag 1 december: Workshop Keien beschilderen

Kei-superleuke creatieve workshop: Keien beschilderen Dit zijn keien van 12 tot 15 cm groot en zijn leuk voor decoratie cadeautjes of gewoon voor jezelf. Afbeelding zelf te bepalen (eigen huisdier is bijv. mogelijk). Wel rekening ermee houdend dat de steen maar 12 -15 cm groot is. Wie heeft verborgen creatieve talenten?

 

Zondag 2 december: Route D’Amuse Valkenburg

“Amuse-gueule” is de originele Franse benaming voor smaakpleziertjes. Heeft ons riviertje “de Geul” dan iets culinairs in haar naam? We zullen het beleven! Voor de veertiende keer wordt de Route d- Amuse georganiseerd. De wandelingen gaan over doorgaans goed begaanbare wegen en paden. Onderweg genieten we van heerlijke amuses bij 5 gerenommeerde horecagelegenheden. Voor vegetariërs wordt ook een alternatieve amuse verzorgd. We kunnen kiezen uit drie verschillende wandelroutes; alle routes omvatten buiten het ‘stadse’ deel een stukje door de prachtige natuur die het Kerststadje omringt.

 

Zaterdag 8 december: Classics Night

Dansen op de klassiekers van de jaren 80, met af en toe een uitstapje naar de jaren 90 en de hedendaagse muziek. De avond is gericht op een publiek van 30 jaar en ouder maar het is geen probleem als je nog geen 30 bent.

 

Zondag 9 december: WITTE KERST........ MARKT ? Monschau (D)

Vanaf 30 november tot 23 december 2018 is de Monschauer Weihnachtsmarkt weer open. Op vrijdag en zaterdag van 11:00u tot 21:00u en op zondag van 11:00u tot 20:00u. In het idyllische centrum staan rondom de grote verlichte kerstboom vele knusse kerststalletjes. De geur van wafels en glühwein, de live muzikanten en de mooi versierde straatjes en pleinen zorgen samen voor dat héle speciale kerstmarkt-gevoel wat u eens meegemaakt moet hebben.

 

Zaterdag 15 december: High Tea Bie Moes in Sittard

We gaan genieten van een high tea op een speciale locatie, namelijk katten café Bie Moes. Bie Moes is het eerste katten café in Limburg, gelegen in het centrum van Sittard. In het kattencafé wonen 8 katten die geadopteerd zijn vanuit de dierenopvang of het asiel. In een huiselijke sfeer worden de gasten ontvangen en kunnen zij een hapje en drankje nuttigen in het samenzijn van de katten. Met de katten kan worden gespeeld en geknuffeld. Geniet tussendoor van 3 rondes met hartige en zoete lekkernijen en zoveel thee en koffie als je maar wilt! Alles wordt vers bereid. Na afloop kunnen we nog een bezoek brengen aan Wèntjerdruim. Van 14 december 2018 t/m 6 januari 2019 wordt de binnenstad van Sittard wederom omgetoverd tot een winterse droomwereld. De fraai versierde gevels en winterbomen zorgen ervoor dat de hele historische binnenstad en het terrein bij de Ligne volledig in de kerstsferen komt.

 

Zondag 16 december: Sportmiddag

We beginnen met een uur badminton en het 2e uur kiezen we voor korfbal. We zullen het korfbal deze middag proberen te spelen volgens de geldende regels. Het is een ideale sport om gemengd te spelen. Het niveau is niet van belang, sportief en plezier maken daar gaat het deze zondagmiddag om. Wel zelf een badmintonracket mee nemen. Kies voor makkelijk zittende kleding en sportschoenen (geen zwarte zolen). Er kan gebruik worden gemaakt van kleed- en doucheruimten. Na afloop is er gelegenheid om in de kantine samen iets te drinken.

 

Zaterdag 22 december: Rondleiding Brand Bier Brouwerij Wijlre

Ontdek de oudste brouwerij van Nederland op één van de mooiste plekken van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Maak tijdens een rondleiding in de Brand Bierbrouwerij kennis met de eeuwenoude geschiedenis van het bier waar Limburg trots op is. Voel, ruik en proef de bijzondere bieren van Brand. De rondleiding duurt ca. 2 uur. Wij worden ontvangen met koffie/thee en Limburgse vlaai, tevens worden er enkele biertjes en/of frisdrank geschonken.

 

Zondag 23 december: Spellenmiddag

Vandaag een gezellig spellenmiddag bij een lid thuis! Potje kaarten? Mens erger je niet? You name it! Geef bij je aanmelding aan welk spel je meeneemt. Voor een drankje wordt door de gastheer gezorgd. Als iedereen iets lekkers mee neemt voor erbij, is er van alles te smikkelen zodat het een gezellige middag wordt.

 

Zaterdag 29 december: uit eten bij Les Grands Buffets met bioscoop Pathé

Restaurant Les Grands Buffets ligt in het centrum van Maastricht. Vanavond krijg je hier de mogelijkheid om alle verschillende smaken die de wereld ons te bieden heeft te proeven. Het restaurant is gevestigd in het voormalige postkantoor aan het Vrijthof. We kunnen 2,5 uur onbeperkt genieten van soepen, sushi, salades, seafood en hoofdgerechten. Tapbieren, huiswijnen en alle non-alcoholische dranken zijn inbegrepen in de prijs. Na het eten is er de mogelijkheid om naar de bioscoop Pathé te gaan. Deze bioscoop ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het restaurant. De films waaruit we kunnen kiezen, zullen een paar dagen van tevoren op het forum gezet worden. Geef bij het aanmelden aan of je mee uit eten gaat en meegaat naar de bioscoop, óf alleen mee uit eten gaat óf alleen meegaat naar de bioscoop.

 

Zondag 30 december: Wandeling Teverener Heide

Net over de de grens bij Ubach over Worms in Übach-Palenberg ligt de Teverener Heide. In dit aparte natuurgebied wandelen we afhankelijk van het weer en voorkeur van de deelnemers een route van 6.0 of 9.4 km.

 

Zondag 30 december: Eten Mongu Star

Na de wandelingen kunnen we nog gaan eten bij oosters restaurant Mongu Star.

 

Maandag 31 december: Oud op Nieuw

Oud op Nieuw: altijd weer een speciale dag / nacht die je eigenlijk niet in je eentje maar met vrienden en bekenden wilt vieren. Daarom dit jaar gezellig bij Mark thuis. Er kunnen maximaal 12 mensen komen dus meld je snel aan. Het idee is om om 18 uur bijeen te komen en dan met z’n allen Chinees te eten (kosten worden gedeeld). aarna gezellig kletsen (misschien een kaartspelletje spelen of iets leuks op tv kijken, wat iedereen wil) onder het genot van drankjes en hapjes. Iedereen neemt zelf wat lekkers mee en Mark zorgt voor drank. Er is zelfs de mogelijkheid te blijven slapen. Dit moet dan natuurlijk even goed afgestemd worden ivm het ontbijt. Zoals iedereen weet: ben je bij Mark thuis, dan is het altijd gezellig.

 

Zaterdag 5 januari : Escape Room Abdij Rolduc

De escape room is gevestigd in de hoeve van Abdij Rolduc. Door samen te werken, goed te communiceren en het oplossen van raadsels en puzzels, moet de groep zich weten te bevrijden. Vandaag gaan we een goed verborgen geheim op de kamer van Pater Aegidius proberen te achterhalen. De pater is namelijk met de noorderzon vertrokken en heeft zijn geliefde zolder verlaten achtergelaten…

 

Zondag 6 januari: Brunch en wandeling Klimmen

Na de drukke Kerst- en Oud op Nieuwperiode wordt het tijd voor een gezellige brunch met een wandeling na afloop. Bij Rustpunt Achterum in Klimmen krijgen we tijdens de brunch brood, beleg, ei, yoghurt, jus d’orange, koffie en thee. Na afloop maken we een wandeling in de buurt (afhankelijk van de weersomstandigheden).

 

Zondag 13 januari: Wandeling Schimmert

We maken vandaag een gemakkelijke en rustige wandeling met één steile helling. We lopen over veldwegen naar het buurtschap Waterval. Na de steile helling van de Wijngaardsberg lopen we via het Vliekerbos richting Ulestraten waar we kunnen pauzeren. Via opnieuw veldwegen lopen we vervolgens terug richting Schimmert.

 

 

Zaterdag 19 januari: Workshop levensboomhanger maken

Creatief bezig zijn, gezelligheid en met een eigen creatie naar huis; dat is een workshop bij Voor de Sier! Vandaag gaan we een levensboom maken in een metalen ring! Daarbij wordt de 'boom' opgebouwd uit metaaldraad, en de 'blaadjes'  aan de takken zijn edelsteen splitkralen of kleine parelmoeren kralen. Je maakt de hanger in een metalen ring van 10 cm. doorsnee. De kralen zijn er in allerlei soorten en kleuren. Als je voorkeur hebt voor een bepaalde steen kun je dat aangeven bij aanmelding. Deze workshop duurt ongeveer drie uur en gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

 

 

Zondag 20 januari: Generation 80 Experience in TGV-station Luik

In het TGV-station van Luik is een tentoonstelling over de jaren '80 geopend. De tentoonstelling is opgebouwd volgens de volgende thema's: politiek en belangrijke gebeurtenissen, komieken, muziek, design en mode, strips, film, sport, tv en de val van de Berlijnse muur. GENERATION 80 EXPERIENCE dompelt je onder in dit gewichtige, excentrieke en brutale decennium. Voor sommigen is het een terugkeer naar hun jeugd, voor de jongere bezoekers een illustratie van de invloed ervan op de huidige maatschappij.

 

 

Zaterdag 26 januari: Bingo!

Wie kent het niet? Een avondje Bingo spelen? Vanavond wordt er voor jullie een ouderwetse bingoavond verzorgd bij Sascha thuis. Tijdens deze avond vol gezelligheid, lol en (ont)spanning kunnen jullie leuke kleine prijsjes winnen. Dus.....wie heeft als eerste een rijtje vol en vervolgens een volle kaart? Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

 

 

Zondag 27 januari: Stamppotwandeling

Het is echt stamppotweer. Daarom staat er een lekkere stamppotwandeling op het programma. Vanmiddag zal er voor aanvang van de wandeling een kopje koffie/thee met iets lekkers klaarstaan. Vervolgens zal er een wandeling worden gemaakt van ongeveer 7 km door de Schinveldse bossen. Als afsluiting zal er een lekkere stamppot klaarstaan. Er zullen twee verschillende soorten stamppotten worden geserveerd met appelmoes en spek, braadworst of rookworst. 

 

 

Vrijdag 1 februari: F1 Experience

Racen is een dure bezigheid en tijd op het circuit is schaars. Daarom trainen de coureurs steeds vaker in professionele simulatoren. Deze worden steeds geavanceerder. Vandaag gaan we zelf kennismaken met het rijden in een echte professionele F1 simulator. De bedoeling is dat we gaan rijden in 1 sessie en elkaar op de baan zullen zien. Naar alle waarschijnlijkheid gaan we 2x ongeveer een kwartier rijden. In de pauze worden we dan bijgepraat over onze prestaties aan de hand van de gegevens uit de computer. 

 

 

Zaterdag 2 februari: Workshop pizzabakken

Samen gezellig pizzadeeg maken en na het rijzen en het bekleden van de vorm zelf de pizza's beleggen met heerlijke ingrediënten naar eigen smaak. Er worden 2 à 3 kleine pizza's per persoon belegd. Daarna worden de pizza's in een houtoven gebakken. De pizza's worden gezamenlijk opgegeten.

 

 

Vrijdag 8 februari: Jeu de Boules

Deze vrijdag ons jaarlijks uitje bij Club de Petanque in Heerlen. Wie mag zich het komende jaar boulekampioen van AVZL noemen? De afgelopen jaren zijn al verscheidene keren met de vereniging bij Club de petangue geweest en iedere keer waren het gezellige avonden. Na afloop van het boulen bestaat de mogelijkheid om in de kantine nog iets te drinken.

 

 

Zaterdag 9 februari: Bioscoop Vue Kerkrade

We nemen de vroege avondvoorstelling, de meeste films beginnen om 19:00/19:15/19:30 uur. Na afloop van de film kunnen we gezamenlijk nog wat drinken.

 

 

Zondag 10 februari: Wandeling Wijlre

We starten vanuit Wijlre en maken een wandeling door de de Zuid-Limburgse heuvels. Eerst gaan we langs het Eyserbos naar buurtschap Cartils waarna we via een voetpad tussen de akkers in Wittem uitkomen. Daarna lopen we naar de Gulperberg waarvandaan we via enkele weilanden en via een veldweg omhoog gaan naar de Dolsberg. Hierna dalen we af naar Beerstenhoven en via een mooi stukje langs de Geul komen we weer terug in Wijlre.

 

 

Zaterdag 16 februari: Tafelgrillen bij Hoeve de Aar

Voordat we vanavond gaan bowlen, kunnen we aanschuiven bij de tafelgril bij Hoeve de Aar. Je kunt kiezen uit vlees (5 stukjes vlees: 1x kip, 1x kalkoen, 1x varken, 1x runderhamburger en 1x rund), vis (zalm, scholfilet, heilbot en scampi) of vegetarisch ( vegetarische hamburger, een groenteburger, een kaassnack en uienringen). Er zullen  genoeg bijgerechten zijn zoals stokbrood, salades en sausjes. Dat wordt lekker smullen!

 

 

Zaterdag 16 februari: Bowlen & Kennismakingsavond Hoeve de Aar, Heerlen

Vanavond zijn er meerdere bowlingbanen gereserveerd bij Hoeve de Aar in Heerlen. Door de publicaties in diverse media, zullen vanavond ook aspirant c.q. nieuwe leden aanwezig zijn. Ook jouw introducés zijn welkom. Voor de leden is het ook een prima gelegenheid om (nog onbekende) leden te ontmoeten. We bowlen van 20:00 uur tot 22:00 uur.

 

 

Zondag 17 februari: Sportmiddag

We beginnen met een uur badminton en het 2e uur kiezen we voor korfbal. We zullen het korfbal deze middag proberen te spelen volgens de geldende regels. Het is een ideale sport om gemengd te spelen. Het niveau is niet van belang, sportief en plezier maken daar gaat het deze zondagmiddag om. Wel zelf een badmintonracket mee nemen. Kies voor makkelijk zittende kleding en sportschoenen (geen zwarte zolen). Er kan gebruik worden gemaakt van kleed- en doucheruimten. Na afloop is er gelegenheid om in de kantine samen iets te drinken. We sporten van 14:00 tot 16:00 uur.

 

 

Zaterdag 23 februari: Kletsen met de Kletspot

Een gezellige, hilarische, leuke, sfeervolle soort spellenavond. Alleen dit is met kaartjes met vragen uit de Kletspot. Om de beurt pakken we een kaart, lezen de vraag en antwoorden eerlijk. Zo leer je de mede-leden nog wat beter kennen en kunnen overige leden ook vragen erbij stellen. Zo komt iedereen aan de praat op een leuke, ongedwongen manier. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

 

 

Zondag 24 februari: Speurtocht met tablet

Achter het landgoed van de Molen van Medael en De Tenhof liggen de oude rails van spoorlijn 38. Beleef deze spannende speurtocht te midden van de prachtige natuur die de Voerstreek rijk is.  Het verhaal van Louis Spitaels Oud materieel is tot roest gevormd en ook het verhaal van Louis Spitaels kennen nog maar weinig mensen. Een markante spoorwegambtenaar die, op slimme wijze, militaire transporten van en naar Duitsland wist te vertragen. Wie heeft de spoorwegarbeiders van Gare de Montzen verraadden aan de Duitsers in 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog? Welke rol speelde Louis en zijn vrienden? Ontdek het verhaal van Louis Spitaels en maak kennis met "spoorlijn 38" oftewel "Ligne 38". Aan de hand van beeld en geluidsfragmenten op een tablet maak je een tocht door de omgeving en over de resten van de spoorlijn 38. Onderweg vind je aanwijzingen die wellicht een antwoord geven op de vraag wie verantwoordelijk was voor de terechtstelling van vele spoorwegarbeiders.

 

 

Zondag 3 maart: Carnavalsoptocht Geleen

 De praalwagens en lichteffecten welke te zien zijn op carnavalszondag in Geleen trekken jaarlijks vele bezoekers.  Ook deze keer zijn wij weer aanwezig bij deze bijzondere optocht! We gaan dan gezellig samen naar de optocht kijken. Na afloop is er voor maximaal 12 man de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding wat te eten.

 

 

Zaterdag 9 maart: Uit eten bij Restaurant Pfeffer und Salz, Selfkant (D)

Vandaag een heerlijke maaltijd bij onze Duitse buren. Ze staan er om bekend dat je er veel en goedkoop kunt eten dus laat je verrassen. Van steak tot schnitzel, van pizza tot gyros. Je zult niet met honger naar buiten gaan. Meld je dus snel aan voor een overheerlijke maaltijd. 

 

 

Zondag 10 maart: Wandeling Nuth

We beginnen deze hopelijk zonnige wandelzondag met een kop koffie met gebak in Brasserie Pletsmolen. Daar krijgt iedereen de gelegenheid de inwendige mens te versterken voordat we aan de wandeltocht beginnen. Tijdens deze wandeling die heuvelachtig van aard is lopen we door kleine landelijke gehuchten als Terstraten, Grijzenrubben en Helle.Tijdens de wandeling kunnen we genieten van smalle bospaadjes, vergezichten  en holle wegen. Bij manege De Blauwe Steen maken we een pauze voordat we verder gaan met het laatste deel van de wandeling.

 

 

Zaterdag 16 maart: workshop vlaaibakken

Voordat we beginnen met bakken wordt er eerst een kopje thee/koffie genuttigd om vervolgens aan de slag te gaan met het echte werk: het maken van de vlaai. In de tijd dat de vlaai moet rijzen, kan er een ommetje gemaakt worden. Iedereen maakt zijn eigen vlaai en neemt de vlaai lekker mee naar huis.  We bakken fruitvlaaien en kruimelvlaai met fruit of pudding.

 

 

Zondag 17 maart: Centre Charlemagne en wandeling door Aken

Vandaag bezoeken we het Centre Charlemagne in Aken. Aansluitend kunnen we nog de route Charlemagne lopen door de binnenstad van Aken. Het Centre Charlemagne heeft een vaste tentoonstelling over de belangrijkste personen, gebeurtenissen en geschiedenis van Aken. Romeinen in de thermale baden, keizer Karel in zijn palts, Napoleon in het mondaine kuuroord: de vaste tentoonstelling is opgedeeld in zes bereiken. De Akense stadsgeschiedenis van de oprichting tot heden komt aan bod. De historische gebeurtenissen worden op een aantrekkelijke en multimediale wijze gepresenteerd. In het driehoekige middengedeelte bevindt zich het geschiedslaboratorium. Het vormt een interactieve mogelijkheid om te experimenteren met het leven en de cultuur van de Karolingische tijd.  Daarna kunnen we gaan lunchen in het museumcafé.  Na de lunch lopen we dan nog de route Charlemagne. Dit is een route door de binnenstad van Aken. We lopen langs 7 locaties die allemaal een thema hebben, te weten: Rathaus(Macht), Dom( Godsdienst), Grashaus( Europa), Elisenbrunnen( Warmwaterbronnen), Couven Museum(Wooncultuur), Zeitungsmuseum (Media) en Super C(Wetenschap). De wandeling duurt maximaal 2 uur.

 

 

Zaterdag 23 maart: Theepottenmuseum Weert

We brengen vandaag een bezoek aan het theepottenmuseum. We bekijken een collectie van maar liefst 2000 potten in allerlei vormen, ontwerpen en kleuren. Nadat de monden zijn opengevallen van verbazing kunnen we nog lekker een wandeling maken ter plaatse van ongeveer 5 km. We kunnen eventueel ter plaatse nog overleggen of we 's avonds gezamenlijk ergens wat eten.

  

 

Zondag 24 maart: Lunch bij de Nachtegaal, Meerssen

Vandaag gaan we genieten van een heerlijke lunch bij uitspanning de Nachtegaal, gelegen op een unieke locatie in het Zuid Limburgse Heuvelland. Na afloop van de lunch kunnen we nog een mooie wandeling maken door een groot beschermd natuurgebied: het Meerssenerbroek met zijn prachtige Galloway runderen, geweldig uitzicht over de Curfsgroeve en door mooie hellingbossen De Dellen.

 

 

Zaterdag 30 maart: Indonesische kookworkshop

Omdat er zoveel aanmeldingen waren voor de vorige kookworkshop van Heuschen Schrouff hebben we er vandaag weer een op het programma gezet. Dit keer gaan we weer Indonesisch koken. We volgen de kookworkshop Indonesie 2 en maken Sajoer Lodeh, Mihoen en Boemboe Bali. We kokkerellen in tweetallen heerlijke gerechten die we na afloop gezellig samen opeten onder het genot van frisdrank of witte wijn. We maken zoveel dat we het niet op krijgen, waardoor we het restant in bakjes mee naar huis kunnen nemen en er een andere dag nog van kunnen smullen. (kan ingevroren worden)  Ook krijgen we een kookschort zodat onze kleren niet vuil worden en deze schort mogen we na afloop mee naar huis nemen. De uitleg staat duidelijk op papier, zodat we de gerechten thuis nog zo vaak kunnen maken als we willen.  

 

 

Zondag 31 maart: Lammetjes kijken

Jaarlijks staan de schapen van Schaapskooi Mergelland vanaf het eerste weekend in januari t/m het laatste weekend van maart op stal. Dan worden de lammetjes geboren! Tijdens de open dagen kunnen de lammetjes worden bewonderd en geaaid. Schaapskooi Mergelland in Epen begon in 1991 op natuurlijke wijze de natuur te beheren met een kudde van 50 Mergellandschapen. De kudde is nu gegroeid tot circa 2.500 stuks. Dit streekeigen schapenras is meer dan geschikt om kalkgraslanden te beheren. Schaapskooi Mergelland maakt gebruik van drie soorten schapen namelijk: Mergellanders, Schonebekers en Suffolks. Door de herders en natuurlijk niet te vergeten de hard werkende honden worden deze schapen met liefde gehoed. Er zijn ook een kenniscentrum en een wolwinkel die bezocht kunnen worden. Aansluitend aan het bezoek van de schaapskooi kan er nog een korte wandeling worden gemaakt door het Geuldal.

 

Zondag 7 april: Wandeling Meerssen

We maken vandaag een vrij gemakkelijke wandeling met enkele klimmetjes. We lopen door het Geuldal richting Houthem alwaar we kunnen pauzeren. Na een poos omhoog lopen door het bos komen we bij Groeve Curfs. Via natuurgebied De Dellen lopen we richting Rothem. Op de terugweg naar het startpunt lopen we nog door het mooie Proosdijpark.

 

 

Zaterdag 13 april: Wandelen Kapellerbos

Vanmiddag maken we een korte wandeling door het Kapellerbos in Landgraaf. We vertrekken vanaf de parkeerplaats aan het Emile Erensplein. Van daaruit zullen we doorlopen naar het Kapellerbos. Tijdens deze wandeling komen we langs de Leenderkapel die stamt uit de 17de eeuw. In 1998 is deze gerestaureerd. Ook passeren we Slot Schaesberg waar regelmatig evenementen plaatsvinden. Totale lengte van de wandeling zal zo'n 4 kilometer zijn. Wie daarna honger heeft gekregen, kan mee gaan Chinees eten.  

 

 

Zaterdag 13 april 2019: uit eten Chinees Restaurant Hong Kong (aanmelden t/m 6 april)

Voor wie honger heeft gekregen van het wandelen, kan mee Chinees gaan eten. Ook niet-wandelaars zijn natuurlijk van harte welkom. Bij Restaurant Hong Kong kun je kiezen voor de Chinese keuken maar ook Kantonese en Indische gerechten staan op de kaart.   

 

 

Zondag 14 april: Rondleiding Imkerij met mini proeverij

Neem een kijkje in de (bij)keuken van imkerij BEEing Pure. Tijdens je bezoek neemt imker Kenny je mee naar zijn bijen. Hij vertelt je over het mysterieuze gedrag van de bijen, geeft je veilige een blik in de bijenraten, verklapt wat een imker precies moet doen voor de lekkerste honing en natuurlijk mag je ook proeven van het resultaat: de heerlijke honing van BEEing Pure! Tijdens de proeverij staat er koffie en thee voor jullie klaar.