Zondag 3 maart: Carnavalsoptocht Geleen

De praalwagens en lichteffecten welke te zien zijn op carnavalszondag in Geleen trekken jaarlijks vele bezoekers.  Ook deze keer zijn wij weer aanwezig bij deze bijzondere optocht! We gaan dan gezellig samen naar de optocht kijken. Na afloop is er voor maximaal 12 man de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding wat te eten.

 

 

Zaterdag 9 maart: Uit eten bij Restaurant Pfeffer und Salz, Selfkant (D)

Vandaag een heerlijke maaltijd bij onze Duitse buren. Ze staan er om bekend dat je er veel en goedkoop kunt eten dus laat je verrassen. Van steak tot schnitzel, van pizza tot gyros. Je zult niet met honger naar buiten gaan. Meld je dus snel aan voor een overheerlijke maaltijd. 

 

 

Zondag 10 maart: Wandeling Nuth

We beginnen deze hopelijk zonnige wandelzondag met een kop koffie met gebak in Brasserie Pletsmolen. Daar krijgt iedereen de gelegenheid de inwendige mens te versterken voordat we aan de wandeltocht beginnen. Tijdens deze wandeling die heuvelachtig van aard is lopen we door kleine landelijke gehuchten als Terstraten, Grijzenrubben en Helle.Tijdens de wandeling kunnen we genieten van smalle bospaadjes, vergezichten  en holle wegen. Bij manege De Blauwe Steen maken we een pauze voordat we verder gaan met het laatste deel van de wandeling.

 

 

Zaterdag 16 maart: workshop vlaaibakken

Voordat we beginnen met bakken wordt er eerst een kopje thee/koffie genuttigd om vervolgens aan de slag te gaan met het echte werk: het maken van de vlaai. In de tijd dat de vlaai moet rijzen, kan er een ommetje gemaakt worden. Iedereen maakt zijn eigen vlaai en neemt de vlaai lekker mee naar huis.  We bakken fruitvlaaien en kruimelvlaai met fruit of pudding.

 

 

Zondag 17 maart: Centre Charlemagne en wandeling door Aken

Vandaag bezoeken we het Centre Charlemagne in Aken. Aansluitend kunnen we nog de route Charlemagne lopen door de binnenstad van Aken. Het Centre Charlemagne heeft een vaste tentoonstelling over de belangrijkste personen, gebeurtenissen en geschiedenis van Aken. Romeinen in de thermale baden, keizer Karel in zijn palts, Napoleon in het mondaine kuuroord: de vaste tentoonstelling is opgedeeld in zes bereiken. De Akense stadsgeschiedenis van de oprichting tot heden komt aan bod. De historische gebeurtenissen worden op een aantrekkelijke en multimediale wijze gepresenteerd. In het driehoekige middengedeelte bevindt zich het geschiedslaboratorium. Het vormt een interactieve mogelijkheid om te experimenteren met het leven en de cultuur van de Karolingische tijd.  Daarna kunnen we gaan lunchen in het museumcafé.  Na de lunch lopen we dan nog de route Charlemagne. Dit is een route door de binnenstad van Aken. We lopen langs 7 locaties die allemaal een thema hebben, te weten: Rathaus(Macht), Dom( Godsdienst), Grashaus( Europa), Elisenbrunnen( Warmwaterbronnen), Couven Museum(Wooncultuur), Zeitungsmuseum (Media) en Super C(Wetenschap). De wandeling duurt maximaal 2 uur.

 

 

Zaterdag 23 maart: Theepottenmuseum Weert

We brengen vandaag een bezoek aan het theepottenmuseum. We bekijken een collectie van maar liefst 2000 potten in allerlei vormen, ontwerpen en kleuren. Nadat de monden zijn opengevallen van verbazing kunnen we nog lekker een wandeling maken ter plaatse van ongeveer 5 km. We kunnen eventueel ter plaatse nog overleggen of we 's avonds gezamenlijk ergens wat eten.

  

 

Zondag 24 maart: Lunch bij de Nachtegaal, Meerssen

Vandaag gaan we genieten van een heerlijke lunch bij uitspanning de Nachtegaal, gelegen op een unieke locatie in het Zuid Limburgse Heuvelland. Na afloop van de lunch kunnen we nog een mooie wandeling maken door een groot beschermd natuurgebied: het Meerssenerbroek met zijn prachtige Galloway runderen, geweldig uitzicht over de Curfsgroeve en door mooie hellingbossen De Dellen.

 

 

Zaterdag 30 maart: Indonesische kookworkshop

Omdat er zoveel aanmeldingen waren voor de vorige kookworkshop van Heuschen Schrouff hebben we er vandaag weer een op het programma gezet. Dit keer gaan we weer Indonesisch koken. We volgen de kookworkshop Indonesie 2 en maken Sajoer Lodeh, Mihoen en Boemboe Bali. We kokkerellen in tweetallen heerlijke gerechten die we na afloop gezellig samen opeten onder het genot van frisdrank of witte wijn. We maken zoveel dat we het niet op krijgen, waardoor we het restant in bakjes mee naar huis kunnen nemen en er een andere dag nog van kunnen smullen. (kan ingevroren worden)  Ook krijgen we een kookschort zodat onze kleren niet vuil worden en deze schort mogen we na afloop mee naar huis nemen. De uitleg staat duidelijk op papier, zodat we de gerechten thuis nog zo vaak kunnen maken als we willen.  

 

 

Zondag 31 maart: Lammetjes kijken

Jaarlijks staan de schapen van Schaapskooi Mergelland vanaf het eerste weekend in januari t/m het laatste weekend van maart op stal. Dan worden de lammetjes geboren! Tijdens de open dagen kunnen de lammetjes worden bewonderd en geaaid. Schaapskooi Mergelland in Epen begon in 1991 op natuurlijke wijze de natuur te beheren met een kudde van 50 Mergellandschapen. De kudde is nu gegroeid tot circa 2.500 stuks. Dit streekeigen schapenras is meer dan geschikt om kalkgraslanden te beheren. Schaapskooi Mergelland maakt gebruik van drie soorten schapen namelijk: Mergellanders, Schonebekers en Suffolks. Door de herders en natuurlijk niet te vergeten de hard werkende honden worden deze schapen met liefde gehoed. Er zijn ook een kenniscentrum en een wolwinkel die bezocht kunnen worden. Aansluitend aan het bezoek van de schaapskooi kan er nog een korte wandeling worden gemaakt door het Geuldal.

 

 

Zondag 7 april: Wandeling Meerssen

We maken vandaag een vrij gemakkelijke wandeling met enkele klimmetjes. We lopen door het Geuldal richting Houthem alwaar we kunnen pauzeren. Na een poos omhoog lopen door het bos komen we bij Groeve Curfs. Via natuurgebied De Dellen lopen we richting Rothem. Op de terugweg naar het startpunt lopen we nog door het mooie Proosdijpark.

 

 

Zaterdag 13 april: Wandelen Kapellerbos

Vanmiddag maken we een korte wandeling door het Kapellerbos in Landgraaf. We vertrekken vanaf de parkeerplaats aan het Emile Erensplein. Van daaruit zullen we doorlopen naar het Kapellerbos. Tijdens deze wandeling komen we langs de Leenderkapel die stamt uit de 17de eeuw. In 1998 is deze gerestaureerd. Ook passeren we Slot Schaesberg waar regelmatig evenementen plaatsvinden. Totale lengte van de wandeling zal zo'n 4 kilometer zijn. Wie daarna honger heeft gekregen, kan mee gaan Chinees eten.  

 

 

Zaterdag 13 april 2019: uit eten Chinees Restaurant Hong Kong

Voor wie honger heeft gekregen van het wandelen, kan mee Chinees gaan eten. Ook niet-wandelaars zijn natuurlijk van harte welkom. Bij Restaurant Hong Kong kun je kiezen voor de Chinese keuken maar ook Kantonese en Indische gerechten staan op de kaart.   

 

 

Zondag 14 april: Rondleiding Imkerij met mini proeverij

Neem een kijkje in de (bij)keuken van imkerij BEEing Pure. Tijdens je bezoek neemt imker Kenny je mee naar zijn bijen. Hij vertelt je over het mysterieuze gedrag van de bijen, geeft je veilige een blik in de bijenraten, verklapt wat een imker precies moet doen voor de lekkerste honing en natuurlijk mag je ook proeven van het resultaat: de heerlijke honing van BEEing Pure! Tijdens de proeverij staat er koffie en thee voor jullie klaar.

  

 

Zaterdag 20 april: Öcher Bend

Öcher Bend opent tweemaal in het jaar haar poorten, waarna elke kermisliefhebber zijn of haar hart weer op kan halen. Op een enorme oppervlakte van ca. 40.000 m2 staan dan weer vele attracties voor jong en oud klaar. Ben je niet zo'n waaghals? Geen nood, er zijn genoeg kraampjes om o.a. te eten en te drinken. Er is ook een zogeheten "Budengasse" (braderiekramen). Dus weer genoeg te beleven.

 

 

Maandag 22 april (Paasmaandag): Bloesemwandeltocht Epen

Vandaag een extra ingelaste wandeling op deze hopelijk zonnige paasmaandag. We wandelen door Epen langs een route die uitgezet is d.m.v. pijlen door de Koninklijke Wandel Bond Nederland. Dit zal dus zeker een mooie route zijn. Er zijn onderweg rustplaatsen met zitgelegenheid. Honden zijn toegestaan mist aan de lijn. (Een deel van) de opbrengst van deze wandeltocht gaat naar een goed doel, namelijk: Basisschool. A Hermkes

 

 

Zaterdag 27 april: Bezoek Phantasialand

Op deze Koningsdag eens geen vrijmarkt maar een dagje pretpark in het Duitse Phantasia-land, net over de grens. Hier vind je veel verschillende soorten attracties, zoals wildwaterba-nen, achtbanen en een draaimolen. Nieuw is Taron: de snelste multi-lanceer achtbaan ter we-reld, wie durft deze aan? Ook zijn er dit jaar verschillende shows te bekijken met dans en acrobatiek. Tussendoor kunnen we genieten van een hapje en een drankje bij een van de vele eetkraampjes.

 

  

Zondag 28 april: Bloesemtocht

Dit jaar gaan we weer mee met de bloesemtocht van wandelvereniging Vilt. Je kunt kiezen om 8 of 21 km te wandelen. Zoals gebruikelijk de laatste jaren zijn er op de 8 km afstand een aantal educatieve elementen en Oudhollandse spellen speciaal voor de jeugd en gezinnen met een aantal opdrachten waar prijzen aan verbonden zijn. Door op verschillende tijden te starten zullen we proberen gelijktijdig aan te komen. Zodat we naar afloop nog gezamenlijk iets kunnen drinken onder het genot van live muziek bij de finish.

 

 

Vrijdag 3 mei: uit eten bij Sushi Vandaag

Vanavond gaan we smullen van allerlei gerechten bij Sushi vandaag. Naast sushi kun je kiezen uit allerlei andere kleine gerechten dus ook de niet-sushi liefhebber vindt vast iets van zijn/ haar gading. Per ronde bestel je gerechten via de tablet (per persoon 5 gerechten per keer). Tot slot kun je je maaltijd afronden aan het toetjesbuffet. Begin je weekend goed en ga mee!

 

  

Zondag 5 mei: Alpacagolf

Alpacagolf wordt gespeeld op de weide tussen de vriendelijke alpaca's. Er zijn 12 holes, met hindernissen. Het is uiteraard de bedoeling om met zo min mogelijk slagen het parcours af te leggen. De groep die dat lukt wint. Als afsluiting kan er nog een ijsje worden gegeten bij De IJspoort.

 

 

Vrijdag 10 mei: Uit eten bij Grand Café La Plaza

Vanavond gaan we smullen bij het gezellige restaurant La Plaza. Hier kun je kiezen voor een lekkere, betaalbare maaltijd. Er is een grote keuze uit pizza's, pasta's maar ook voor een schnitzel, kipsaté of mixed grill kun je hier terecht. Kijk op de website voor de uitgebreide menukaart. Na afloop van het eten kunnen we een potje biljarten.

 

 

Vrijdag 10 mei: Biljarten bij biljartcentrum La Plaza

Nadat we onze buik vol hebben gegeten gaan we een potje biljarten. Poolbiljarten is leuk en altijd gezellig om te doen. Iedereen kan het leren! Ook als je het niet goed kan, kun je gewoon meedoen.Zelfs de meeste ervaren speler mist wel eens een bal of stoot de zwarte bal in het verkeerde gat. We biljarten van 20:00 tot ca. 22:00 uur.

 

                    

Zaterdag 11 mei: Rondleiding aspergeteelt

Het Limburgse witte goud! Aspergeboerderij Oppe Haes heten ons welkom met koffie of thee en Limburgse vlaai, ondertussen kijken wij naar een inleidende film over de aspergeteelt in Nederland. Daarna krijgen wij natuurlijk ook te zien hoe de asperges groeien en mogen wij zelf oogsten. Verder zien wij hoe de asperges gewassen, gesorteerd en verpakt worden en krijgen wij tips over het schillen en bereiden. Dit arrangement duurt ongeveer 2 uur en is voor groepen vanaf 10 personen.

 

 

Zaterdag 18 mei: High Tea bij Zaartje

High Tea-en: het behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Deze high tea is incl. onbeperkt losse thee van Blanche Dael, 4 hartige sandwiches, huisgemaakte zoetigheden, 2 scones, een quiche en bonbons.

 

 

Zondag 19 mei: Rommelmarkt Megaland

Struin mee langs de vele kramen op de oude draf&renbaan in Landgraaf. Gewoon voor de gezelligheid of omdat je naar iets op zoek bent, wat je hier voor een prikkie hoopt te scoren.

 

 

Zondag 26 mei Midgetgolf Stein met aansluitend een lekkere pannenkoek

Vandaag hopen we op mooi weer terwijl een een gezellig potje midgetgolf spelen bij Hole 19 in Stein. Na afloop kunnen we nog een lekkere pannenkoek eten in het ernaast gelegen pannenkoekenrestaurant.

 

  

Donderdag 30 mei: Hemelvaart - wandeling Heister Hei

Joekskapel 'Angesóm' uit Heythuysen organiseert vandaag, een wandeltocht op de Heitser Hei. We lopen een prachtige lentewandelroute van 12 kilometer, door het uitgestrekte heidegebied. Op de rustplaatsen kunnen we genieten van koffie, thee, fris, broodjes en vlaai. Tot Hemelvaartsdag onder het motto: Loop ´ns door ons prachtige Heitser buitengebied.

 

 

Zaterdag 1 juni: wilde eetbare plantenwandeling in de Voerstreek

Vandaag gaan we een ontdekkingstocht maken door de fascinerende wereld van kruiden in de Voerstreek bij België. Op deze tocht leer je met andere ogen te kijken naar de planten vlak om ons heen. Deze wandeling duurt 1,5 tot 2 uur. Na deze wandeling zullen we de door ons geplukte kruiden verwerken in een lunch bestaande uit een omelet en kruidenboter met brood.

 

 

 

Zondag 2 juni: Uit eten bij Rudy's in Landgraaf

Interesse in Amerikaanse gerechten, denk aan een hamburger of Pulled pork, dan ben je aan het juiste adres. Rudy's is een gezellig reastaurant waar je heerlijk kunt eten. Na afloop kunnen we nog gezellig eentje gaan drinken in het cafe "het Brandwapen" dat ook op de markt van Landgraaf / Schaesberg ligt.

 

 

Zaterdag 8 juni: Workshop bloemschikken Kerkrade

We gaan een workshop volgen om een prachtig bloemstuk te maken. Mooi voor jezelf of als cadeautje. Je bepaalt zelf aan de hand van de bloemen die je uitzoekt, hoeveel je wilt uitgeven, reken op tussen de € 20,00 en € 25,00. 

 

 

Zondag 9 juni: Smoûzetocht

In de omgeving van Weert wordt voor de 15e keer een culinaire wandeling georganiseerd. Deze wandeling is in de regio inmiddels alom bekend onder de naam Smoûzetocht (in Weerter dialect is Smoûzen lekker eten). We zullen een afstand van ongeveer 16 km wandelen waarbij we onderweg een volledige maaltijd aangeboden krijgen op 4 rustplaatsen. Tevens wordt aan het einde van de wandeling een gratis loterij georganiseerd met kans op mooie prijzen. Kortom, een perfecte combinatie van lekker eten en sportief bezig zijn!

 

 

Vrijdag 14 juni: Avondwandeling Schinnen

Deze avond een mooie wandeling in Schinnen. Schinnen is een plaats die voor wandelaars vele mogelijkheden biedt om van de natuur te genieten.Vanavond volgen we een deel van het oude mijnspoor, dat ons zal leiden naar Kathagen vanwaaruit we onze route vervolgen naar Thull. Via een landelijke weg met mooie vergezichten keren we weer terug naar ons startpunt in Schinnen. De avond kunnen we afsluiten met een drankje bij een lokale Schinnense horecagelegenheid.

          

  

Zaterdag 15 juni: Internationaal Levende Beeldenfestival 'Beeldig Lommel'

We maken een uitje naar de Belgische plaats Lommel en bewonderen daar het levende beeldenfestival 'Beeldig Lommel' wat dit weekend daar plaats vindt. We mogen genieten van klassieke "stilstaande" beelden, bijzondere interactieve beeldenacts, gekke straatartiesten, verbazingwekkende steltlopers en een muzikale omlijsting van dit alles. Door de organisatie van het beeldenfestival wordt in elk geval een topeditie beloofd!

 

Op de terugweg sluiten we (voor wie dit wil) de dag af met een etentje in een eenvoudig, maar heel goed restaurant hetend Ons Genoegen in het dorpje Kerkhoven, vlakbij Lommel. Graag bij je aanmelding laten weten of je na afloop mee wil eten in verband met de reservering.

 

  

Zaterdag 22 juni: Zoo Duisburg

In deze dierentuin worden ongeveer 2.150 dieren van circa 280 soorten gehouden. Zoo Duisburg is vooral beroemd om de koala's en dolfijnen. Het dolfinarium, dat tot de grootste van Europa behoort, werd in 1965 geopend en biedt onderdak aan een groep tuimelaars. Uiteraard brengen we ook een bezoekje aan de dolfijnenshow. In de tropische hal Rio Negro bevindt zich het verblijf van de Orinocodolfijnen, evenals verschillende aapsoorten en vogels. Voorbeelden van andere onderdelen van de Zoo zijn het Aquarium, het Raubtierenhaus met leeuwen en nevelpanters. Ook komen we langs de Afrikaanse olifanten, reuzenotters en Kodiakberen. De dierentuin is 16 hectare groot en bestaat uit 2 delen die onderling door een voetgangersbrug over de snelweg A3 verbonden zijn.

 

 

Zondag 23 juni: Wandeling Geulle

We maken vandaag een vlakke en gemakkelijke wandeling vanuit Geulle. We lopen langs de Maas en het Julianakanaal, door gehuchtjes als Geulle aan de Maas, Brommelen en Westbroek en ook nog een stuk door het Bunderbos. Halverwege is er gelegenheid tot pauzeren in Bunde.

 

 

Zondag 23 juni Uit eten Elsloo

Na de wandeling gaan we lekker eten bij restaurant Aete bie Loe. Er kan a la carte gegeten worden. Uiteraard mogen ook niet-wandelaars aanschuiven.

 

 

Zaterdag 29 juni: Uit eten Twee gezusters Heerlen

Voordat we vanavond naar de film gaan bij Quatro 4, gaan we de inwendige mens versterken bij De twee gezusters in Heerlen dat op loop afstand ligt van de bioscoop. Er is voor elk wat wils en mensen die alleen mee willen eten, maar niet naar de bioscoop mee gaan is uiteraard geen probleem

 

  

Zaterdag 29 juni: bioscoopbezoek Quatro 4 Heerlen:

Na afloop van ons etentje bij de twee gezusters sluiten we de avond af met een filmvoorstelling bij de Quatro 4. We nemen de voorstelling van 21:00 uur en uiteraard zijn de mensen die niet mee eten ook van harte welkom.

 

 

Zondag 30 juni: Kennismakingsmiddag plus wandeling

Vandaag een kennismakingsmiddag in het mooie Voerendaal. We beginnen met een kop koffie / thee met een lekker stuk vlaai. Daarna maken we een wandeling van ongeveer 6 km. Na afloop krijgen we nog een consumpie aangeboden. Doordat er publicaties in diverse weekbladen komen, hopen we op een aantal aspirant-leden. Ken jij nog mensen die interesse hebben in onze vereniging? Neem ze gerust mee. Aspirant-leden betalen € 4,00 voor 2 consumpties en vlaai. Leden krijgen dit gratis aangeboden.

 

 

Zaterdag 6 juli: workshop Duits brood bakken

Bakkes de Kalfhof biedt bezoekers de mogelijkheid om zelf brood te bakken en de heerlijke geur van vers gebakken brood te ervaren. De broden worden gebakken met biologisch meel en wordt er voornamelijk met spelt en rogge gewerkt. Vandaag bakken we een Duits yoghurt-dinkelbrot en diverse vormen broodjes.

 

 

Zaterdag 6 juli: Rob de Nijs in Openluchttheater Valkenburg

Vanavond gaan we naar een optreden van de nestor van de Nederlandstalige muziek namelijk Rob de Nijs die vanavond een optreden zal verzorgen in het openluchttheater van Valkenburg. Het optreden duurt van 20.30 uur tot 22.30 uur en er zullen ongetwijfeld bekende nummers zoals malle babbe ten gehore worden gebracht.Vooraf of na afloop bestaat de gelegenheid om iets te drinken. Hopend op mooi weer.......

 

 

Zaterdag 6 juli 90's forever Outdoor Maastricht Outdoor

Ben je er klaar voor? De grootste 90's experience in deze zomer! Dit evenement wordt voor de 3de keer georganiseerd. Met optredens van o.a. 2 brothers on the 4 floor, mental Theo, T-spoon, twenty4seven, Dieter Koblenz, Jody Bernal, Chipz en vele anderen. Dit festival is overdag vanaf 15:00 uur.  Let op! Andere jaren was het altijd al vroeg uitverkocht dus koop je kaartje op tijd!!

 

 

Zondag 7 juli: Lunch Kasteel Erenstein en wandeling

We gaan vandaag lunchen bij Kasteel Erenstein in Kerkrade. De lunch bestaat uit een kopje pomodorisoep (= tomatensoep) en 1 luxe belegde Italiaanse bol of Polderbol met 2 kopjes koffie of thee. Daarna gaan we een wandeling maken door de mooie Anstelvallei, door het bos en langs het meer.

 

 

Zaterdag 13 juli: Blotenvoetenpad Zutendaal

Midden augustus 1995 opende in De Lietenberg het eerste blotevoetenpad van Vlaanderen. In de voormalige groeve werd een prachtig parcours aangekleed om blootsvoets te wandelen en de bezoeker op een bijzondere manier te laten kennismaken met de natuur. Voel met je zintuigen én je voeten de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water op een pad dat alleen toegankelijk is op blote voeten. Voel koud en warm, vochtig en droog, aangenaam, opwekkend en prikkelend op een route van ca. 3 km op de Lieteberg. Daarna kunnen we nog een drankje nemen op het terras.

 

 

Zondag 14 juli: Groepsfietstocht

Een gezellig, actief en origineel uitje! Maak een mooie tocht door de Kempenbroek met een bijzondere groepsfiets. Per fiets is er plaats voor 4 volwassenen. De groepsfiets combineert het plezier van het met z'n vieren op een fiets fietsen en het comfort van een ligfiets met versnellingen en vering. Door de individuele versnellingen en het bijzondere vering systeem kan ook over onverharde wegen worden gereden. De groepsfiets heeft 3 versnellingen die individueel instelbaar zijn. Achterop kan bagage worden meegenomen. De groepsfietstochten duren 2,5 uur. Onderweg hebben we de tijd om te stoppen bij een picknickbank of horecagelegenheid.